”Capello borde lämna Rooney hemma i EM”

FOTBOLL

Radioexperten: ”Annars skulle det skicka en fruktansvärd signal”

Domen mot Wayne Rooney har skapat ramaskri i England.

Men förre landslagsspelaren Stan Collymore sätter sig på tvären – och tycker att Fabio Capello borde rata stjärnan i EM-truppen.

– Han är inte så viktig för England som folk tror.

Wayne Rooney missar hela gruppspelet i EM nästa sommar.

Uefas disicplinära kommitté valde i går att stänga av stjärnan i tre tävlingsmatcher efter utvisningen mot Montenegro förra veckan, då han sparkade ner motståndaren Miodrag Dzudovic bakifrån.

Domen har skapat ramaskri på de brittiska öarna. Flera spelare och ledare uttalar sitt stöd för Rooney och tycker att avstängningen är förkastlig.

”Tre matcher – ett skämt...”

”Hallå, stämmer det som jag ser – att 'Wazza' stängs av tre matcher?”, skriver Manchester United-kollegan Rio Ferdiand på Twitter.

”Tre matcher för Rooney. Det är ett skämt. Om han hade varit holländare, italienare, spanjor eller tysk hade han inte ens fått en matchs avstängning”, skriver Evertons Phil Neville.

– Det är väldigt, väldigt synd, för han är vår katalysator på planen och den som kan göra det där lilla extra, säger Tottenhams manager Harry Redknapp till Sky Sports.

”Borde inte ta med Rooney”

Men en som sätter sig emot drevet och i stället kritiserar Wayne Rooney, är den förre landslagsanfallaren Stan Collymore, 40, numera fotbollsexpert i radiokanalen Talksport.

– Om straffet står sig borde vi inte ta med Wayne Rooney till EM, säger han.

– Det skulle skicka än fruktansvärd signal och göra Rooney mer speciell för England än vad han egentligen är. Vi såg vad som hände i VM (i Sydafrika 2010) då den ”gyllene generationen” inte alls lyckades. Det här är kanske en möjlighet att ge andra spelare chansen.

Det engelska fotbollsförbundet (FA) har ännu inte meddelat om det ska överklaga domen mot Wayne Rooney.

ARTIKELN HANDLAR OM