GAIS

Superanfallets dundersuccé

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”De sköter allt själva”

Det tog 29 minuter för Alvaro Santos och Wanderson att räta ut alla frågetecken, tysta alla tvivlare, avgöra matchen mot Trelleborg och få alla Gais-fans att se fram emot en ljus säsong.

Två perfekta passningar och vackra avslut var allt som behövdes.

– Tack presidenten, tack alla spelare, tack alla i styrelsen, tack alla Gais:are, säger Wanderson efter 4-0-segern i Canal Plus.

Allsvenskan är varnad. Wanderson och Alvaro Santos gjorde på lördagen Gais till ett lag att räkna med efter 4-0 mot Trelleborg. Duon avgjorde själva matchen på 29 minuter.

Passade till båda målen

– Det första var en djupledsboll som Wanderson nickar. Jag gick bakom försvaret och gjorde mål. Andra fick jag bra träff efter passning från Wanderson igen. Det var skönt, säger Alvaro Santos om sina två mål.

Matchen var Wandersons första efter övergången tillbaka till Gais och målen Santos första i hans andra match för klubben. En skön premiär för allsvenskans nya superanfall.

Wanderson också målskytt

– Det var jätteviktigt, framförallt för Wanderson som kom nu. Jag är en ny spelare för honom och att vi hittar varandra direkt på ett bra sätt betyder mycket för hela laget. Det är perfekt, säger Santos.

På övertid byttes Santos ut till stora ovationer från hemmapubliken. Då hade Mervan Celik dessutom ökat på till 3-0 och när brasse-partnern klivit av passade Wanderson på att sätta 4-0 på en vacker frispark.

– De är helt okej de två längst fram. De kan så mycket fotboll att det inte är någon idé att jag lägger mig i. Det sköter de själva, säger tränaren Alexander Axén.

På läktaren satt Gais tredje stjärnvärvning Razak Omotoyossi i solglasögon och funderade förmodligen på var han ska få plats i göteborgslaget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

GAIS

Mervan Celik

Allsvenskan i fotboll