”Pato är världens bäste under 22 år”

FOTBOLL

Cassano: Försöker trösta lagkamraterna

Foto: SCANPIX

Antonio Cassano trivs i Milan.

Efter succén mot Parma hyllar italienaren nu sina lagkamrater.

– Alexandre Pato är den bäste spelaren i världen under 22 år, säger Cassano till Football Italia.

Allt fler började ifrågasätta Milans form efter några skakiga veckor. Då krossade laget Parma med 4-0 i en match där Antonio Cassano och Robinho övertygade stort.

”Gjort 50 mål på 100 matcher”

Efter matchen var det dock kritiserade Alexandre Pato som Cassano lyfte fram.

– Alexandre Pato är den bäste spelaren i världen under 22 år. Han har gjort 50 mål på 100 matcher så han måste bara hålla sig lugn. Han kan ge Milan ett steg upp i kvalité, säger Cassano till Football Italia.

Nyförvärvet från Sampdoria har ett rykte om sig att kunna skapa problem. Nu säger dock 28-åringen att han gör vad han kan för att lyfta moralen i Milan.

”Löper inte mest i laget”

– Om någon gör ett misstag försöker jag att trösta dem. Alla kan missa en passning eftersom de jobbar så hårt samtidigt som jag inte direkt är den som löper mest i laget, säger Cassano.

I tisdagens åttondelsfinal av Champions League tvingas dock Milan klara sig utan Cassano. Anfallaren har redan representerat Sampdoria i turneringen i år och får därmed inte spela.

– Det är jobbigt och jag skulle verkligen vilja vara med i laget men jag kommer vara där och heja fram mina lagkamrater istället. Jag är glad när jag får se dem fira, precis som jag var när jag låg bakom målen för Robinho.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A