Raúl tillbaka i Spanien

FOTBOLL

Mycket står på spel när Valencia drabbar samman med Schalke

Foto: scanpix
Målkungen är tillbaka på spansk mark.

Hans återkomst till Spanien uppmärksammades av media och gamla supportrar.

Den spanske anfallaren jagar i kväll ett målrekord när hans nya klubb Schalke gästar Valencia på Mestalla.

– Bundesliga har gjort mig till en bättre spelare, det här är första gången jag är tillbaka i Spanien och det blir en minnesvärd match för mig, säger Raúl.

I skuggan av mötet mellan Milan och Tottenham utspelar sig ett Champions League-drama i Spanien. Tyska mittenklubben Schalke springer i kväll ut på Mestalla-stadion för att ta sig an en svårt uppgift. Valencia som går riktigt bra i La Liga står för motståndet.

Det är två klubbar som inte får någon uppmärksamhet, som ingen expert riktigt tar på allvar som möts i kväll. För dessa två klubbar handlar ett avancemang i Champions League om mer än bara ära, det handlar om att spela in pengar till klubbkassan. För båda lagen har dessutom drömmen om att vinna den inhemska ligan dött.

I centrum för denna match står den spanske stjärnan Raúl, 33. Anfallaren lämnade Real Madrid i somras för att, oväntat nog, testa lyckan i Ruhr-laget Schalke.

– Det här blir en Champions League-match jag verkligen vill spela, mot ett så bra lag med så bra supportrar, säger Raúl till Uefa.com.

Delad skytteligaledare

När Milan samtidigt spelar mot Tottenham saknas en målskytt av rang – Filippo Inzaghi, 37. Italienaren delar tillsammans med spanjoren ledningen i den europeiska skytteligan. Milans rutinerade anfallare är dock skadad, men det är inte Raùl.

De båda har gjort 70 mål var i europeiska klubblagsturneringar och nu har Schalke-anfallaren chansen att rycka ifrån Inzaghi. Hittills har anfallaren stått för två mål och två assist för sin tyska klubb.

– Vi är säkra på att vi kan skaka Valencia, vi vet hur vi ska matcha dem, säger Raùl till Uefa.com.

Valencia vill visa sin kvalitet

Det är förstås inte allt som handlar om Raùl, det viktigaste är att få med sig ett bra resultat från matchen. Schalke har spelat på Mestalla två gånger förr, då slutade matcherna oavgjort.

– Det är en så vacker, attraktiv och spännande match att spela så vi tänker inte på något särskilt resultat ännu, säger Valencias tränare Unai Emery på en presskonferens.

En av hemmalagets nyckelspelare håller inte riktigt med sin tränare. Roberto Soldado, 25, har gjort fem mål och ett assist för Valencia i årets Champions League.

– Den här matchen är så viktig för oss att vi får sluta tänka på statistik och bara ge allt. Vi har självförtroende och det måste vi använda oss av, säger Roberto Soldado till Uefa inför matchen.

Bortalagets ifrågasatte tränare Felix Magath hoppas på att få se sitt lag prestera fin fotboll i åttondelsfinalen eftersom att laget nu har spelat tillsammans lite längre. Men han fokuserade hellre på att hylla Valencia – och Raùl.

– Vi möter ett starkt lag som har gjort ett jättebra jobb i ligan och i Champions League, säger Felix Magath till Uefa inför matchen.

Och när journalisterna på presskonferensen ville få tränarens syn på nationalhjälten höll inte Magath igen.

– Jag hoppas att Raùl kan göra mål, han är en bra spelare och en bra människa. Det är kul att följa honom, både på och vid sidan av planen, det är inte konstigt att han är så omtyckt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM