Officiellt: Tinnerholm klar för New York City

avFilip Durefelt

Foto: BILDBYRÅN

Anton Tinnerholm, 26, har skrivit på för New York City.

MLS-klubben bekräftade under onsdagskvällen att den svenske högerbacken ansluter.

– Jag är redo för ett nytt äventyr, säger Tinnerholm till klubbens hemsida.

Efter SM-guldet med Malmö FF har det stått klart att Anton Tinnerholm inte kommer att spela för klubben nästa säsong.

Höägerbacken har varit tydlig med att han vill utomlands, och för två dagar sedan kom uppgifter om att han var klar för New York City FC i amerikanska MLS.

Nu är övergången bekräftad av New York City. På sin hemsida presenterar man Tinnerholm, som är exalterad över sin nya klubbadress.

”Van att vinna”

– Så fort jag hörde att NYCFC var intresserade så ville jag verkligen komma. Jag pratade med Patrick (Vieira, tränare) och det finns ambitioner att vinna titeln, och jag är en spelare som alltid vill spela i ett topplag, säger Tinnerholm.

– Jag ville ha en ny utmaning och jag är redo för ett nytt äventyr. Jag är van att vinna i Sverige och förhoppningsvis kan jag nu göra detsamma i USA, fortsätter högerbacken.

Får spela med Villa

Anton Tinnerholm får i New York City alltså den tidigare franske stjärnspelaren Patrick Vieira som tränare. Han blir även lagkamrat med förre Barcelona-anfallaren David Villa.

Anton Tinnerholm kom till MFF sommaren 2014 och har sedan dess vunnit tre SM-guld med klubben. Han utsågs den här säsongen till årets back vid Allsvenskans Stora Pris.

ARTIKELN HANDLAR OM