”Mitt namn är Pablo – vad gör jag här?”

FOTBOLL

Pepes första ord efter otäcka kollisionen

I söndagens match mot Valenica krockade Real Madrids Pepe, 29, häftigt i luften med målvakten Iker Casillas, 31.

Den senare kunde fortsätta medan Pepe klev av i halvtid. Nu har spanska tidningen Marca avslöjat vad Real-försvararen sa till läkarna i paus.

–Mitt namn är Pablo. Vad gör jag här?

Det var strax innan halvtid i Real Madrids premiärmatch mot Valenica som olyckan var framme.

Hemmalagets målvakt Iker Casillas och mittbacken Pepe dundrade in i varandra med full kraft när de försökte rensa bort ett inlägg. Båda spelarna låg kvar på planen innan de kom på fötter. Medan Casillas kunde spela färdigt matchen tvingades Pepe kliva av i halvtid. Nu kan spanska Marca redogöra för vad Reals försvarare sa när han undersöktes av läkarna i halvtid.

–Mitt namn är Pablo. Vad gör jag här? sa Pepe enligt Marca.

Kvicknade till

Uttalandet var självklart alarmerande för klubbens läkare som omedelbart beslutade att Pepe måste till sjukhus. Väl där stannade han hela natten för observation.

Han kvicknade dock till relativt snabbt och redan på måndagsmorgonen ville han ringa Mourinho för att meddela att han var okej. Pepe hade förhoppningar om att vara spelklar redan till mötet mot Barcelona i spanska supercupen på torsdagen. Men någon match blir det inte.

Mittbacken blir borta från spel i en vecka.

Casillas, 31, spelade vidare direkt i andra halvlek.

– Jag minns inte situation. Jag gick upp för att ta bollen och kolliderade med Pepe, men sedan minns jag inget mer. Jag återfick medvetandet när jag låg på backen, sa Real-målvakten till AS.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga