Ferdinand får böta halvmiljon - för tweet

FOTBOLL

”Choc ice”-inlägget bedöms som rasistiskt av FA

Foto: Straffas. Rio Ferdinand får böta motsvarande 472 000 kronor för ett twitterinlägg i samband med John Terry-rättegången.

Det har blivit dyrt att twittra för idrottsstjärnor om de inte kan hålla fingrarna i styr.

Nästan en halv miljon kronor får Rio Ferdinand betala för ett inlägg han gjorde i samband med John Terrys rättegång tidigare i sommar.

Historien om att John Terry ställdes inför rätta efter ett påstått verbalt rasistiskt påhopp mot Anton Ferdinand är en många gånger upprepad historia.

Ashley Cole försvarade Terry i rättegången och i samband med det fick Antons bror, Rio Ferdinand ett tweet där Cole omnämndes som ”choc ice”. Något som är slang för någon som är ”brun på utsidan, men vit på insidan”.

Direkt översatt svarade Ferdinand:

– Jag hör dig kompis! Choc ice är klassiskt. Hahahahahaha!!

Straffas med 472 000 kronor i böter

Ferdinands tweet togs sedan bort och han förklarade sig med att han menade att det var slang för någon som ”är fejk”.

Men FA straffar nu Ferdinand under punkten att han har uttalat kommentarer som är olämpliga eftersom de innehåller referenser till antingen etniskt ursprung, färg eller ras.

”Manchester Uniteds Rio Ferdinand bötfälls med 45 000 pund efter att IRC (Independent Regulatory Commission) funnit honom skyldig efter olämpligt uppträdande i relation till en kommentar postad på twitter.”

45 000 pund motsvarar i dagens kurs cirka 472 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM