Presidenterna äter lunch ihop – igen

Publicerad 2011-12-09

Reals och Barças högsta höns vid matbordet

BARCELONA. Årets duell står på schemat.

Men Real Madrids och Barcelonas presidenter gräver ner stridsyxan.

I dag äter Florentino Pérez och Sandro Rosell lunch ihop för första gången sedan april.

I Spanien är det kutym att presidenterna i de båda storklubbarna äter lunch tillsammans i dagen före match. Men under förra vårens fyra Clásicon i tät följd blev stämningen så spänd klubbarna emellan att Sandro Rosell och Florentino Pérez bara träffades inför den första matchen lagen emellan, den i ligan den 16 april, och därefter undvek varandra i de två semifinalmötena i Champions League samt inför finalen i den spanska supercupen.

Börjar på ny kula

Sedan dess har de två fotbollsbossarna inte synts i något officiellt sammanhang ihop, men nu rapporterar Catalunya Radio att de börjar på ny kula och på fredagseftermiddagen ska de två äta gemensam lunch på Ritz hotell i Madrid för att därefter göra ett gemensamt framträdande inför medierna.

När Sandro Rosell tog över som ordförande i Barcelona efter Joan Laporta 2010 var ett av hans uttalade mål att förbättra relationerna med Real Madrid, som under Laportas era varit svajiga. Rosell har tidigare beskrivit Real Madrids ordförande Florentino Pérez som "en vän men ingen jag skulle låna pengar till".

Följ ämnen i artikeln