Silly Season januari 2016

Neymar, Ronaldo & Bale i samma klubb?

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Galnaste ryktena inför transferfönstret

På måndag slår Sportbladet upp portarna till den populära Sillybloggen.

Inför öppnandet listar vi här de fem galnaste ryktena inför januarifönstret.

Vad sägs till exempel om anfallsparet Rooney/Hysén?

Bale och Ronaldo.

United-polare?

Enligt The Mirror har Louis van Gaal redan spenderat 3,2 miljarder kronor på nya spelare under sina 1,5 år i Manchester United. Trots det är kassavalvet långt från tomt. Ska vi tro The Times är det snarare vidöppet.

Enligt den brittiska tidningen har klubben nu tagit kontakt med Neymar, Gareth Bale OCH Cristiano Ronaldo. Efter att ha byggt om truppen vill United nå få in en eller ett par spelare från den absoluta toppnivån i världen. Problemet blir att övertala någon av dem.

– De vet att om de spelar i La Liga så kan de göra 40 mål eller mer per säsong. Men i Premier League siktar man snarare på 20-25 mål, säger en källa i United till The Times.

Reservplanen uppges vara Robert Lewandowski från Bayern München och Harry Kane från Tottenham.

Wayne Rooney.

”Rooney är klar!”

Tobbe är klar. Och Svennis är klar. Kan Wayne Rooney kanske också bli klar?

Enligt Daily Mail så jagar den kinesiska ligan 30-åringen som sitt nya affischnamn. Trots tre år kvar på kontraktet med Manchester United så jobbar Rooneys rådgivare också redan på planerna inför framtiden.

Amerikanska MLS är ett alternativ men med en väsentlig skillnad mot det kinesiska budet: Pengar. Enligt Daily Mail är den kinesiska ligan redo att betala anfallaren 960 miljoner kronor för tre säsonger.

Var han i så fall ska spela? I Shanghai SIPG under sin förre förbundskapten Sven-Göran Erikssons ledning. Vem han ska ha som anfallspartner? Tobias Hysén kanske, 33-åringen som i alla fall just nu har en av anfallsplatserna i laget.

Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan till Kina, Mexiko, USA, Italien...

Neymar, Gareth Bale och Cristiano Ronaldo till Manchester United och Wayne Rooney till Kina alltså. Men de är ju ändå bara tvåa på bollen.

För fotbollsvärldens rykteskung just nu är trots allt återigen Zlatan Ibrahimovic. Med ett utgående kontrakt med PSG har Zlatan på kort tid kopplats samman med Manchester United, Chelsea, Malmö FF, Milan, Napoli, Miami Beckham United samt mexikanska Tigres och Club Amerika. Men även Kina såklart.

Jiangsu Guoxin-Sainty har fått nya, superrika, ägare och hoppas med en värvningsbudget på 1,9 miljarder kronor kunna locka svensken.

– De kommer att spendera mycket pengar på Ibrahimovic, säger klubbens tränare Dan Petrescu.

Alexandre Pato.

Pato till – FC Barcelona

Få spelare kan utmana Zlatan i rykten men det finns kanske ändå en. Han heter Alexandre Pato och är just nu utlånad till Sao Paulo (som inte har råd med honom) från Corinthians (som absolut inte vill ha honom).

Så var ska den 26-årige anfallaren flytta? Ska vi tro tidningsuppgifter jobbar brassens eget team stenhårt med att hitta en klubb och har redan erbjudit den förre Milan-stjärnan till Inter, Lazio, Queens Park Rangers, Tottenham, Hull, Sunderland, Arsenal, Manchester United och så den senaste veckan West Ham och Barcelona.

Ja, FC Barcelona alltså. Den spanska jätten är på jakt efter en komplementspelare till supertrion Messi, Neymar och Suarez. Om de är lockade av Pato återstår att se men klart är att anfallaren själv vill röra på sig.

– Det kommer bli väldigt svårt för mig att stanna i Brasilien, säger Pato.

José Mourinho.

José Mourinhos märkliga återförening

Han kom, han såg, han förlorade – och han skapade kaos. Sedan åkte han vidare till Chelsea och vann. För att sedan skapa kaos igen. Så vad blir nästa steg för José Mourinho?

Enligt The Sun är portugisen nu aktuell för en comeback i – Real Madrid. Klubben där Mourinho gjorde sig ovän med spelartruppens tyngsta namn, frös ut klubbhjälten Iker Casillas och till sist sparkades ut av presidenten Florentino Perez. Galet var namnet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Silly Season januari 2016

Manchester United

Neymar

Zlatan Ibrahimovic

FC Barcelona

Gareth Bale

Cristiano Ronaldo