Real Madrid vilar stjärnorna mot MFF

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Lämnar spelare utanför laget

Bale.
Foto: TT
Bale.

Real Madrid är redan klara gruppsegrare.

Nu vilar Rafa Benitez flera av storstjärnorna i mötet med Malmö i morgon.

– Det är en dag där vi kommer rotera, säger Benitez.

Malmö FF är i behov av en poäng i bortamötet med Real Madrid – och hoppas på PSG-seger mot Sjachtar Donetsk – för att kunna kvala in till Europa League-slutspelet efter nyår.

Nu har MFF fått lite hjälp i jakten på poäng.

Vilar Bale och Modric

Real Madrid-tränaren Rafael Benitez låter Gareth Bale, Keylor Navas och Luka Modric vila helt i morgondagens möte och öppnar för ytterligare rotationer.

– Det är en dag där vi kommer rotera, men vi går alltid ut för att vinna. Vi vill vinna, men samtidigt spela med lite reserver för att se till att vi är i bästa skick inför mötet med Villarreal, säger Benitez till Real Madrids hemsida.

Utöver spelarna som vilas saknas även skadade mittbacksduon Sergio Ramos och Raphael Varane samt högerbacken Dani Carvajal.

Ingen Ödegaard

Däremot får inte norske talangen Martin Ödegaard någon plats i truppen till i morgon. Endast Marcos Llorente är med i truppen från reservlaget Castilla.

– Matchen mot Malmö är ett tillfälle där vi kan spela med spelare som precis kommit tillbaka från skada. Det är inte enkelt att spela med så många spelare från Castilla eftersom vi måste se till att de tidigare skadade spelarna kommer i form, säger Benitez.

Publicerad: