Schmeichel: ”Zlatan är född för United”

FOTBOLL

Svenske stjärnan ryktas till Manchester-klubben

1 av 2 | Foto: Zlatan Ibrahimovic, kung i Rennes.

Enligt Daily Telegraph vill Manchester United värva Zlatan Ibrahimovic i sommar.

Den forne United-målvakten Peter Schmeichel ser svensken som en perfekt pusselbit i Louis van Gaals lagbygge.

– Han skulle passa in perfekt. Han är född att spela där, säger dansken till L'Equipe.

Sedan Zlatans utbrott efter förlustmatchen mot Bordeaux, där han skrek: ”Frankrike förtjänar inte PSG”, har flyttryktena trissats upp kring svensken. Den här gången är det engelska tidningen Daily Telegraph som skriver att Manchester United vill köpa honom i sommar.

Enligt tidningen är tränaren Louis van Gaal inte intresserad av att köpa loss flopplånet Radamel Falcao och Zlatan ska då vara den perfekta ersättaren. Peter Schmeichel är en av dem som vill se svensken i en United-tröja.

– Redan förra sommaren fanns det rykten kring Zlatan och United. Jag sa redan då att han är gjord för klubben, han är född att spela där. I Manchester så ges spelarna en frihet. Vad han gjort i PSG är helt otroligt. Han ger så mycket till laget och är en spelare som tar sitt ansvar, säger han till franska L´Equipe.

”Kan ha vilken personlighet du vill”

Schmeichel jämför svensken med en viss Eric Cantona som han spelade med i United.

– Varför var Cantona så bra när jag var där men inte i Leeds eller Frankrike? Därför att det är Manchester United. Du kan ha vilken personlighet du vill. Beckham, Cantona, de blomstrade i klubben. Tusentals spelare försökte vara som dem men misslyckades för att de inte hade samma personlighet.

”Han är bossen”

Men chansen att Zlatan kommer att spela för Louis van Gaal är kanske inte alltför stor om man ser till svenskens tidigare uttalanden om holländaren.

Van Gaal var en del av styrelsen i Ajax när Zlatan spelade där 2004 och i somras berättade svensken vad han mindes av holländaren.

– Han är bossen och alla andra är soldater. Jag kan förstå om man är 15-20 år att man måste ha disciplin men när du kommer till ett lag med 22 stora stjärnor, hur behandlar du dem då? Som små pojkar?

ARTIKELN HANDLAR OM