Rosengård utslaget efter stor dramatik

FOTBOLL

Wolfsburg vidare på bortamål

Foto: FC Rosengård är utslaget ur Champions League.

MALMÖ. Rosengård förlorade mot världens bästa klubblag Wolfsburg utan att förlora.

– Jag måste ha några dagar på mig … jag vet inte vad jag ska säga. Jag är väldigt besviken, säger en dämpad Marta.

Efter 1–1 förra söndagen i Wolfsburg hade Rosengård ett jätteläge att ta sig till semifinal i Champions League. Men en 2–1-ledning tappades till 3–3 och Malmölaget åkte ut på att Wolfsburg gjorde fler mål på bortaplan.

– Vi var väldigt nära. Matchen vi gjorde där nere var jättemycket mer jobbig och vi gjorde det väldigt bra där. I dag gjorde vi inte vad vi hade tänkt att göra. Vi spelade inte vår bästa fotboll och vi var inte jättesmarta när vi ledde matchen, säger Marta och utvecklar:

– Vi släpper in mål som vi vet att de brukar göra på det sättet. Vi bjuder på saker vi inte ska göra.

”Enda hon kan”

Typ att Alexandra Popp inte ska få hoppa upp ostörd och nicka in bollen på låga inlägg.

– Det är det enda hon kan. Har ni sett henne göra mål med foten någon gång? Vi vet att hon är bra på huvudet och då får vi göra någonting så att hon inte får möjlighet att hoppa. Det är jättesvårt att acceptera att vi inte vinner.

I Wolfsburg rasade publiken mot Marta sen norska Caroline Hansen felaktigt blivit utvisad efter en kollision med Rosengårdsanfallaren. Nu fick Marta många smällar av motståndarna men ganska få domslut med sig.

– Tråkigt av domaren. Hon såg bara deras sida. Så fort dom sparkade på mig kom domaren och pratade med mig i stället för att prata med dom. Jag förstår inte problemet. Vågar dom inte behandla Wolfsburg som dom behandlar alla andra lag?, undrar Marta innan hon rycker på axlarna och besviket konstaterar:

– Jag skiter i det, men det är inte rättvist. Så är det.

Nära avgöra

Efter Sara Björk Gunnarsdottirs sena kvittering till 3–3 hade Rosengård också möjlighet att göra det som skulle ha blivit ett avgörande mål.

På övertid fick man hörna som först vållade tyska målvakten Almuth Schult besvär så att bollen damp ner framför Ramona Bachmann inne i Wolfsburgs straffområde.

– Bollen tog på mitt knä. Annars hade jag kunnat slå till direkt, förklarar Ramona varför hon inte hann få iväg ett ordentligt skott.

De två kvartsfinalerna mellan lagen har hållit mycket hög klass.

– Det här borde ha varit finalen. Rosengård och Wolfsburg är Europas två bästa lag nu, säger Ramona Bachmann som efterlyser seedning i Champions League i fortsättningen.

Sverige har ny inget lag kvar i Champions League. Men Wolfsburgs Nilla Fischer är fortfarande kvar. Även Kosovare Asllani och Caroline Seger är vidare i Champions League. Stjärnornas PSG vann med hela 5-0 (7-0 totalt) mot Glasgow City.