IFK Göteborg fick bara oavgjort i Sundsvall

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

SUNDSVALL. Tvåmålsledning och redo för ett toppryck.

Men på en halvlek rasade IFK Göteborg samman mot GIF Sundsvall.
– Det kändes som vi kastade bort poängen, säger Gustav Svensson.

I 45 minuter spelade IFK Göteborg ut Gif Sundsvall på Norrporten Arena.
Efter första halvlek stod det 0–2 efter show av Lasse Vibe.
Först spelade dansken in bollen från vänster, rakt på Mikael Bomans fötter till 0–1. Sedan joggade han med bollen över en planhalva och skickade in andra målet i krysset.

– Han är väldigt duktig nu. Visst, han skjuter väldigt mycket, men ibland blir det ju några baljor så då får man låta honom fortsätta, säger Gustav Svensson.

Tappade spelet totalt

Men i andra halvlek hände något med Blåvitt.
Svensson klev av skadad med känningar i baksidan. Då föll ännu en kugge från centrallinjen bort, då Thomas Rogne redan var avstängd.
Direkt nickade GIF Sundsvall in reduceringen. Och snart kom kvitteringen, när Rúnar Sigurjónssons skott styrdes in över John Alvbåge.
– Vi hade ju grepp om det. Så blev det precis det scenario som vi sa att det inte skulle bli. De får en onödig hörna, mål direkt och momentum. De fick självförtroende av det, säger John Alvbåge

Besvikelsen var stor

Han håller med Gustav Svensson om att poängen var bortkastade.
– Vi kanske förlorade på vårt eget bevåg. Okej, Gif är ett duktigt lag, men vi sänkte garden. Hade vi bara varit på tårna hela tiden hade vi inte satt oss i den sitsen. Och när det var 2–2 var det lurigt, då kunde vi tappat matchen.
Poängtappet innebär att de missade chansen till ett miniryck i toppen. Tre poäng ner till Norrköping hade kunnat vara fem.
– Jag vet inte varför det blev som det blev, det var jävligt onödigt i alla fall. Man har inte råd att göra så, men man får ta lärdom av det, säger Gustav Svensson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.