Konkurrenterna hoppas MFF når Champions League

Uppdaterad 2015-08-13 | Publicerad 2015-07-15

Majoritet hoppas laget lyckas

I kväll kliver Malmö FF in i Champions League-kvalspelet.
I en undersökning av SVT visar det sig att en klar majoritet av de allsvenska konkurrenternas spelare hoppas att klubben kvalar in till gruppspelet.

Följ ämnen
Malmö FF

En debatt som länge varit het i Allsvenskan är om det är bra att en konkurrent kvalar in till Champions Leagues-gruppspel. I och med att Malmö FF förra säsongen tog sig hela vägen fick diskussionen än mer fart. Är det bra att ett svenskt lag tar sig in till Champions Leagues gruppspel eller inte?

88 procent hoppas Malmö lyckas

När de allsvenska konkurrenternas spelare får säga sitt råder det ingen tvekan om att de hoppas att klubben återigen tar sig in till gruppspelet. Inför kvällens första kvalmöte med litauiska Žalgiris Vilnius ringde SVT upp 45 allsvenska spelare och ställde frågan: ”Hoppas du att Malmö når gruppspelet i Champions League?”.

Av dem tillfrågade spelarna svarade 88 procent - det vill säga 40 stycken att de hoppas att klubben når gruppspelet för andra året i rad, medan enbart fem stycken hoppas att de misslyckas i år.

”Det gynnar hela ligan”

En spelare som blivit tillfrågad menar att fjolårets avancemang redan har förändrat förutsättningarna: ”De är redan så långt före oss (ekonomiskt) att lite mer pengar inte skulle ändra något”, sa spelaren.

En annan tror att ett lyckat kvalspel vore bra för svensk fotboll: ”Jag hoppas på MFF. Det gynnar hela ligan tror jag”, ska en spelare ha sagt.

För att ta sig in till gruppspelet i Champions League måste Malmö FF först besegra Žalgiris Vilnius innan ytterligare två stycken motståndare väntar.