”Större katastrof för Sverige – och Zlatan”

avMartin Tolén

Publicerad:

Danska svaret efter Hamréns passning

Erik Hamrén försökte lägga över pressen på Danmark.

– För er vore det en KATASTROF om ni inte klarar det.

Nu har svaret kommit från det danska landslaget.

– Jag tror mer att det vore mer katastrof för svenskarna och Zlatan, kontar Pierre-Emile Höjbjerg enligt BT.

I går samlades både det svenska och danska landslaget inför det avgörande play off-dramat. På gårdagens presskonferens skickade Erik Hamrén en passning över Öresundsbron till danskarna i hopp om att lägga över pressen på Danmark.

– För er vore det en KATASTROF om ni inte klarar det. En riktig katastrof, sa Hamrén till danska journalister på frågan om det vore ett fiasko om Sverige missade EM.

”Vad var det Zlatan sa?”

Det dröjde inte länge förrän svaret kom.

Schalke 04-mittfältaren Pierre-Emile Höjbjerg (utlånad från Bayern München) skickade tillbaka bollen till det svenska laget – och anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Vad var det Zlatan sa inför VM 2014? Ett slutspel utan Zlatan är inget värt att se utan honom. Jag tror att det vore en större katastrof för svenskarna och Zlatan, jag förstår inte varför det vore en större katastrof för oss, kontrar Pierre-Emile Höjbjerg enligt BT.

Lagkaptenen: Samma sak för Sverige

Förbundskaptenen Morten Olsen ville inte kommentera Hamréns utspel, däremot höll lagkaptenen Daniel Agger med den svenske förbundskaptenen.

– Han har rätt, det skulle jag också säga. Vi går 100 procent för att komma till EM och för oss finns det inga andra alternativ. Vi fokuserar på att nå vårt mål och når vi inte det målet kan man gott säga att vi misslyckats.

– Om du åker över till Sverige så är jag övertygad om att de säger samma sak som jag gör. De skulle också vara frustrerade om de inte kommer till EM, säger Agger.

Play off-mötena mellan Sverige och Danmark spelas 14 respektive 17 november. Sverige inleder hemma på Friends Arena med retur på Parken i Köpenhamn.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM