Broberg sänkte Kalmar med två nya mål

Örebro klättrar uppåt från bottenstriden

Allsvenskans hetaste målskytt just nu?

Martin Broberg är ett hett alternativ. Med fem mål på de två senaste matcherna håller han på att skjuta Örebro till nytt allsvenskt kontrakt.

– Vad ska man säga, det är väl islossning helt och hållet. Målen trillar verkligen in, säger 25-åringen till Sportbladet.

Örebro är inne i ett bra stim just nu. Inför mötet med Kalmar hade man fyra raka segrar och har äntligen fått saker att fungera.

Bäst funkar det för mittfältaren Martin Broberg. 25-åringen har på de två senaste matcherna från start gjort fem mål.

Mot Kalmar behövde han inte ens en minut innan han hade gett hemmalaget ledningen med en perfekt träff efter 46 sekunder.

"Smäller bara dit den"

Efter chockstarten jobbade sig Kalmar in i matchen och Romario kvitterade i den 33:e minuten med en vacker cykelspark. Men glädjen var kortvarig – Örebro har ju Martin Broberg.

Motståndarna suckar bittert att allt du skjuter på går in, känns det så?

– Jag vet inte, men jag är i ett bra flow och kommer i många lägen där jag är väldigt trygg. Sen tänker jag inte så mycket utan smäller bara dit den.

Brobergs andra fullträff, hans åttonde mål i Örebrotröjan, gjorde dock till och med målskytten själv förvånad.

– Ja, lite grann. Jag får en bra träff igen men han är ju där och ska ta den. Det är en målvaktstavla eller en gåva från Lars Cramer, jag får bara tacka och ta emot.

Med mål i de fyra senaste hemmamatcherna är det ingen tvekan om att Broberg trivs otroligt bra på Behrn arena.

– De går nästan inte att beskriva hur det är att stå där och höra publiken sjunga ens namn - det är en magisk känsla.

Femte raka segern

I somras, när han värvades från Djurgården, var det till ett allt annat än magiskt Örebro. Tabelläget var bäckmörkt och rubrikerna svarta.

– Det har ju varit kniven mot strupen nästan hela vägen fram så det är klart att det är annan typ av energi nu. Men den positiva känslan har egentligen alltid funnits där, och det är väl det som gjort att vi tagit oss ur det läget vi var i, säger Broberg.

Nu är läget annorlunda. Örebro klev förbi Kalmar och Sundsvall och kan säkra nytt kontrakt i helgen mot Falkenberg.

– Vi har vunnit fem matcher i rad. Jag vet inte om några av topplagen ens har gjort det. Vi lyckas hålla uppe jämn och bra arbetsinsats hela matcherna. Men det är verkligen hela laget, vi springer och kämpar för varandra, det låter klyschigt men så är det, säger Broberg.

Kalmar petades nedåt i tabellen och har fem poäng ner till Falkenberg på kvalplats.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.