Vieira stänger dörren till Arsenal-jobbet

Förre storspelaren Patrick Vieira har pekats ut som en av kandidaterna till att ta över efter Arsene Wenger i Arsenal.

Men nu stänger fransmannen dörren till att bli Wengers efterträdare.

– Jag spenderade nio år i Arsenal vilket gör klubben väldigt speciell för mig. Men det är inte tillräckligt för att träna klubben, säger han till radiokanalen WNYE.

Patrick Vieira spenderade nio säsonger i Arsenal mellan åren 1996 till 2005. Fransmannen skördade stora framgångar under Arsene Wenger och var bland annat en viktig kugge i Arsenal-laget som gick obesegrade genom ligan säsongen 2003/04.

Efter att Wenger meddelade att han lämnar klubben efter 22 år vid rodret har det ryktats vilt om vem som ska bli hans ersättare. Ett av namnen som har dykt upp i spekulationerna är just Patrick Vieiras. 41-åringen jobbade två säsonger med Manchester Citys ungdomslag men har sedan 2016 varit tränare för New York City. Men nu går fransmannen ut och stänger dörren till en eventuell comeback i Arsenal.

– Jag spenderade nio år i Arsenal vilket gör klubben väldigt speciell för mig. Men det är inte tillräckligt för att träna klubben, säger han till radiokanalen WNYE.

”Det är bra för ditt ego”

Mittfältaren gjorde 34 mål på 383 matcher för Arsenal.

– Jag är alltid smickrad över att höra att mitt namn kopplas samman med klubbar. Det är bra för ditt ego men samtidigt så är jag lycklig här. Vi får se vad som händer de kommande åren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.