Asbaghi: ”Engvall inte redo för 90 minuter”

IFK Göteborgtränaren om Blåvitts premiärelva: ”Svårare att ta ut truppen”

GÖTEBORG. Gustav Engvall avslutade ihop med Elias Omarsson, Tobias Hysén tryckte in träningens vackraste mål.

Poya Asbaghi mörkar vilka som startar mot Trelleborg.

– Engvall är inte matchtränad för 90 minuter, säger IFK Göteborgstränaren.

IFK Göteborg avslutade förberedelserna inför allsvenska premiären söndag med att träna på Kamratgårdens hybridgräs lördag eftermiddag.

Första timmen av träningen var stängd och under de avslutande öppna 20 minuterna spelade laget ett tvåmålsspel på en mindre plan. Då bildade återvändaren Gustav Engvall anfall ihop med Elias Omarsson efter att man tidigare blandat med andra anfallskombinationer.

I den avslutande, frivilliga skottövningen svarade sedan Tobias Hysén med att dunka in träningens vackraste mål, ribba in.

Petar nyförvärvet

Tränaren Poya Asbaghi meddelade truppen som åker med till premiären borta mot Trelleborg till spelarna direkt efter träningen men väntar med att ge dem startelvan, som han dock redan bestämt sig för:

– Den blev jag klar med i går (läs fredag), säger Asbaghi efter träningspasset.

Var den svår för dig att ta ut?

– Det har varit ännu svårare att ta ut en trupp, säger Asbaghi som bland annat lämnar nyförvärvet, norske Mikael Ingebrigtsen och Kristopher Da Graca utanför matchtruppen.

Varför är inte Ingebrigtsen med?

– Det handlar mer om vad vi kan få in för spelartyper i den här matchen. 

Är Gustav Engvall redo för 90 minuter?

– Nej. Han är fysiskt bra tränad men han är inte matchtränad för 90 minuter. 

Är det en skillnad huruvida han kan spela från start eller är redo för ett inhopp?

– Ingen kommentar, säger Asbaghi med ett leende.

Stöttas av 2 000 IFK-fans

Veteranen Tobias Hysén, som varit mållös på försäsongen och som nu utsätts för ännu hårdare konkurrens, säger om Engvalls ankomst:

– Engvall kommer bidra med både spets och bredd och vi behövde en forward till så det är absolut inga konstigheter. Vi känner varandra sedan innan så det kommer bli jättebra oavsett vem av mig, Elias (Omarsson) och Gustav som spelar – så länge vi vinner, säger Hysén till Sportbladet.

Drygt 2 000 IFK Göteborgsfans väntas till Trelleborg under söndagen där den allsvenska nykomlingen räknar med cirka 6 000 åskådare på Vångavallen.

– Att supportrarna kommer ner är vi bortskämda med, så jag hade räknat med stort bortafölje. Det är så Blåvittfans jobbar! säger Hysén. Det är oavsett grymt härligt och kommer skapa en fantastisk inramning. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.