Axén är aktuell för ÖSK – enligt brorsan

Alexander Axén är aktuell för en comeback i Örebro till nästa säsong – det avslöjar brorsan Kristofer Axén på Twitter.

Och ÖSK bekräftar att man är i kontakt med den förre Gais-tränaren.

– Alexander Axén är alltid ett intressant namn, säger vd:n Jan Karlsson till Sportbladet.

I somras avgick Alexander Axén som tränare för Gais efter svaga resultat under vårsäsongen.

42-åringen förklarade att pressen på honom hade blivit för hård och att han kände sig sliten.

Sedan dess har Axén legat lågt, men nu är han aktuell för ett nytt jobb.

"En fågel viskade i mitt öra att Alexander Axén tränar Örebro SK nästa år" twittrar Kristofer Axén, bror till Alexander.

”Bra connection”

När Sportbladet ringer upp ÖSK:s vd Jan Karlsson vill han inte avslöja vem eller vilka som tränar laget nästa år. Men han bekräftar att Axén, som var assisterande tränare i klubben innan gick till Gais, är ett namn som diskuterats.

– Vi håller på med vårt organisationsarbete just nu. Vad som kommer att ske för vi se, jag kan inte gå in på detaljer, men självklart är Alexander ett intressant namn. Han är från Örebro, han har bra connection med både oss och kringliggande klubbar, så det är självklart är ett bra namn. Det är han för alla klubbar i superettan och allsvenskan, säger Karlsson.

Pratar ni?

– Jag vill inte säga hur vi pratar just nu, men vi har löpande kontakt. Han är hemma ibland och hälsar på och då och då samtalar vi självklart om det ena och det andra.

Stöttar Ljung

Jan Karlsson vill inte avslöja i vilken roll som man har diskuterat Alexander Axéns namn. Däremot uttrycker han stöd för nuvarande huvudtränaren Per-Ola Ljung.

– Vi ser framåt och förbi 2012 års säsong. Vi har ambitionen att fortsätta vårt samarbete, vi är mycket nöjda med det han gjort för ÖSK fotboll.

Peo Ljung sitter säkert?

– Peo Ljung sitter mycket säkert i ÖSK fotboll.

Sportbladet har sökt Alexander Axén för en kommentar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.