”Djurgården får det svårt”

FOTBOLL

Kaunas tränare optimistisk inför kvalmatchen

Full fart framåt - håll tätt bakåt. I kväll ska Kaunas chocktaktik sätta stopp för Djurgårdens drömmar om Champions League.

- Jag lovar att Djurgården kommer att få det svårt, säger lagets tränare Sanderis Girsovicius.

Foto: STORA FÖRVÄNTNINGAR FC Kaunas tränare, Sanderis Girsovicius, har krav på sig från lagets fans. "Alla hemma i Litauen förväntar sig att laget avancerar", säger han.

I kväll inleder Djurgården sitt Champions League-äventyr. Litauiska Kaunas ska - enligt alla experter och oddssättare - vara en munsbit för de blårandiga.

Sportbladet fick i går en exklusiv intervju med Kaunas tränare Sanderis Girsovicius, som talade gott om svensk fotboll, men passade samtidigt på att lova en riktig skräll.

- Vi är starka för att ingen känner till oss. Jag tror att de flesta svenskarna förväntar sig en klar seger, men jag lovar att Djurgården kommer att få det svårt. Vi kommer att köra för fullt, säger Girsovicius.

Backar gör målen

De litauiska mästarna kommer till spel med stort självförtroende.

I den första kvalomgången slog man ut maltesiska Sliema, med sammanlagt 6-1. Fyra av de sex målen gjordes av försvararna, vilket tyder på lagets enorma styrka på de fasta situationerna.

Kaunas har ett par riktiga bjässar som Djurgårdsbackarna får se upp för i kväll.

- Alla hemma i Litauen förväntar sig att laget avancerar. Det är inte första gången vi spelar i de europeiska cuperna och laget har fått den viktiga erfarenheten, säger Girsovicius efter den sena träningen i går.

Vad säger du om Djurgården?

- Vi har inte så mycket information om Djurgården, men vi såg i EM att svensk fotboll håller hög klass. Djurgården är svenska mästare och bara det faktumet säger en hel del om lagets kvalité.

- Men jag tror att Djurgården söker mer information om oss än vi om dem. De skickade sin assisterande tränare (Stefan Rehn) för att se vår match mot Sliema. Jag tror att de är mer oroliga än vi. Jag tror även att de har större press på sig. Därför vinner vi.

Girsovicius pekar sedan mot klockan och förklarar att han måste avsluta intervjun. Den sympatiske tränaren ger därefter Sportbladets fotograf en jättekram och försvinner mot omklädningsrummet med orden:

- Vi ses i morgon, efter vår seger.

Detta måste Djurgården se upp med i kväll

Emir Osmanbegovic