”Freddie”  räddaren

FOTBOLL

Wenger hyllar Ljungberg - igen: Målet kan betyda mycket mer än en poäng

1 av 2 | Foto: HEMMASVITEN HÅLLER ÄN Robert Pires är snabbt fram och gratulerar Fredrik Ljungberg till målet. Arsenal har nu 31 matcher i rad på hemmaplan utan förlust.

Det såg ut att bli en svart kväll på Highbury.

Då nickade Fredrik Ljungberg till.

- Vi kan fånga in Chelsea. Freddies mål kan betyda väldigt mycket mer än en poäng, säger Arsene Wenger efter 1-1 mot Manchester City.

Fredrik Ljungberg räddade en poäng och höll Arsenals förlustfria hemmasvit intakt. Efter 31 raka utan förlust har The Gunners nu bara fem matcher upp till Manchester Uniteds rekord.

Dessutom gav Fredrik Ljungberg managern Arsene Wenger hopp om ligatiteln.

Mental styrka

Trots Chelseas ryck i tabellen.

- Den mentala styrka vi visade i andra halvlek var enastående. Jag är ledsen för spelarnas skull att vi inte lyckades vinna den här matchen, säger Wenger som gång på gång grimaserade

illa när Arsenal brände klara målchanser.

Samtidigt kontrade Manchester City vasst, främst genom Sven-Göran Erikssons engelske landslagsman Shaun Wright-Phillips.

Först med kvarten kvar kunde hemmapubliken lättat vråla ut sin glädje.

Thierry Henry cykelsparkade i straffområdet och Ljungberg nicktouchade iskallt in kvitteringsmålet, hans nionde för säsongen.

- Det var en lättnad men vi borde ha vunnit, sa Wenger som efter matchen bombarderades med frågor om hans Arsenal fortfarande kan vinna Premier League.

- Att ge upp och skänka titeln till Chelsea vore kriminellt. Det vore inte professionellt, det vore katastrofalt, svarade Wenger och fortsatte:

- Ibland spelar man oavgjort som vi gjorde i dag. Vill ni att jag ska säga att det är kört? Det kommer jag inte att göra. Vi ska vinna våra matcher och aldrig ge upp.

Fredrik Ljungbergs kvitteringsmål var startskottet på en intensiv segerjakt.

Närmast kom Henry.

- Vi hade otur som inte vann den här matchen. Vi har otur med mycket skador. Men otur är något som vänder. Det talar för Arsenal, säger Arsene Wenger.

Det och en Fredrik Ljungberg i superform.

Mattias Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM