La Liga-matcher flyttas till Nordamerika

avAdam Borg

För första gången någonsin kommer en La Liga-match spelas utanför Europa.

Mediebolaget Relevant och La Liga är överens om ett samarbete för att öka fotbollens status i USA och Kanada.

– Denna extraordinära satsning är nästa stora steg för att öka fotbollens popularitet i Nordamerika, säger Stephen Ross, ordförande och ägare i Relevant i ett uttalande.

Under torsdagen kom beskedet om att La Liga inlett ett 15 år långt samarbete med det amerikanska mediebolaget Relevant. Anledningen till samarbetet är för att man vill öka och främja fotbollens status i USA och Kanada.

Som en del i avtalet kommer en La Liga-match spelas i Nordamerika. Det blir första gången någonsin som en spansk ligamatch spelas utanför Europa.

– Denna gemensamma satsning är nästa stora steg för att öka fotbollens popularitet i Nordamerika, säger Stephen Ross, ordförande och ägare i Relevent i ett uttalande.

– Det här unika samarbetet kommer skapa nya möjligheter för miljontals Nordamerikanska fotbollsfans att uppleva fotboll i världsklass.

Det är fortfarande inte bestämt vilket datum eller vilka lag som kommer att spela matchen. Men engelska The Mirror skriver att det troligtvis kommer att handla om Real Madrid eller Barcelona.

”Vill sprida passionen”

Relevant är en av aktörerna bakom många storklubbars deltagande i träningsturneringen International Champions Cup.

Den spanska ligapresidenten Javier Tebas har länge varit drivande i att flytta ligamatcher över atlanten.

– Vi vill sprida passionen för fotbollen världen över. Det här banbrytande avtalet kommer säkerligen det vackra spelet mer populärt i USA och Kanada, säger Javier Tebas och fortsätter:

– Relevant har fyllt arenor över hela USA under International Champions Cup. Vi är stolta över samarbetet för att få fotbollen i Nordamerika att växa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

USA