Dubbla drömmål av svenskarna i Europa: ”Väldigt speciellt”

avFredrik Jönsson, Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristoffer Peterson slog till med en riktig rökare när han gav sitt Heracles ledningen i ligapremiären borta mot Ajax.

Trots det slutade matchen 1–1 efter ett sent kvitteringsmål av hemmalaget.

– Det var ett väldigt speciellt mål för mig, och nog de mest välgjorda och snyggaste med tanke på speeden och utförandet, säger han till Sportbladet.

Den nu 23-årige Peterson, med flera säsonger som ungdomsproffs i Liverpool bakom sig, slog till med en riktig kanon i ligapremiären borta mot självaste Ajax på Amsterdam Arena.

Matchen såg ut att sluta mållös när Peterson i den 84:e minuten drev upp hela vägen från egen planhalva och avslutade med att knorra bollen i en perfekt båge över Andre Onana i Ajax mål från dryga 25 meter. Bollen touchade ribban och ner innan drömmålet var ett faktum.

– Det känns väldigt kul då det är något jag tränat mycket på, säger han till Sportbladet om pangträffen.

Var det speciellt att göra ett sådant mål mot en klubb som Ajax?

– Ja. Det var bortaplan mot Ajax och inför så mycket folk och en tränare (Erik ten Hag) som absolut inte trodde på mig, så det är lite revanschkänsla.

– Jag lärde mig mycket om mig själv från tiden med honom i Utrecht. Fotbollsmässigt var det tufft, så det var skönt att stänka in ett mål mot Ajax, fortsätter han.

Olyckligtvis för Heracles och Peterson kom Ajax tillbaka och kvitterade strax därefter och 1–1 blev också slutresultatet.

Khalili med otrolig frisparkskanon

I Turkiet inledde Kasimpasa, med Abdul Khalili från start, borta mot Rizespor. Med en kvart kvar av matchen låg Khalilis lag under med 2–0 men sex minuter hade laget hämtat upp underläget och kvitterat.

i matchens 94:e minut fick Kasimpasa ett utmärkt frisparksläge strax utanför Rizespors straffområde och den förre Helsingborgs-spelaren stegade upp och fick till en riktig drömträff. Bollen gick över muren och seglade in i krysset. Målet blev matchens sista och det var även 26-åringens första för klubben, som han anslöt till i början på juli.

▪▪▪

Den svenske landslagsanfallaren John Guidetti träningsspelade under lördagen för sitt Alaves mot Huesca. Det blev förlust för Alaves med 1–2, men Guidetti gjorde sitt lags enda mål, på volley.

Foto: VIASAT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM