Mourinhos nya hyllning till Ibra

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

”En dag som denna är hela Inter förälskat i honom”

1 av 3 | Foto: AP
SÅG NI?!? Zlatan Ibrahimovic sekunde efter sitt läckra 1–0-må mot Roma.

ROM. På förmiddag presenterades han som kandidat till Guldbollen. På kvällen visade Zlatan Ibrahimovic varför.

–?När vi behövde honom fanns han där, det är sån han är, säger Inters tränare José Mourinho till Sportbladet efter svenskens uppvisning mot Roma.

Zlatans show lät inte vänta på sig.

Redan i femte minuten lobbade han bollen vackert över Doni i Roma-målet och la ribban för vad som skulle komma att bli svenskens bästa match hittills under säsongen.

”Snabbt mål”

I andra halvlek behövde Zlatan inte ens två minuter för att överlista Doni med ett skott från vänster som letade sig under Romas, för kvällen, olyckliga målvakt.

–?Jag försöker alltid göra mål och i dag gjorde jag två mycket viktiga. Det var viktigt med ett snabbt mål för sedan fick vi rejält med utrymme att spela som vi vill, säger Zlatan i mixade zonen efter matchen.

En som inte höll inne med superlativen var Intertränaren José Mourinho.

–?Zlatan var som hela laget i dag; riktigt bra. Inter behöver honom och han behöver Inter, säger portugisen till Sportbladet efter matchen.

Otagbart

Om Inter var ett pressat lag inför gårdagens match så syntes det föga. Trots att Roma hade minst lika många heta chanser i första halvlek hade man förtvivlat svårt att få bollen i mål.

Det hade inte Inter. Efter Zlatans två fullträffar fortsatte Mourinhos mannar att gå för fullt framåt och stängde matchen definitivt med ett otagbart skott av Dejan Stankovic strax utanför straffområdet tio minuter in i andra halvlek.

Ledning

Bara minuten senare fastställde Victor Obinna slutresultatet som tog Inter upp i ensam ligaledning, två poäng före Udinese, Catania och Napoli.

”Kan få effekter”

–?Vi kom hit för att vinna, vi ville verkligen vinna och vi gjorde allt vi kunde för att det skulle bli så, säger Zlatan som tror att gårdagens match kan få effekter på onsdagens Champions League-match mot cypriotiska Anorthosis.

–?Vi hoppas kunna spela lika bra som vi gjorde i dag. Det här var tre väldigt viktiga poäng.

Tvåa i skytteligan

Zlatan har nu gjort fem mål i Serie A och ligger på delad andraplats i skytteligan, ett mål bakom Mauro Zarate i Lazio och Fiorentinas Alberto Gilardino.

–?Ibrahimovic kan spela på alla positioner i anfallet. En dag som denna är hela Inter förälskat i honom, avslutar José Mourinho till italienska Sky.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN