Allsvenskan i fotboll

Sågar Åkeby efter förlust

Av: 

Martin Ohlsson

FOTBOLL

Anfallsstjärnan bänkades i ödesmatchen

Det tilltänkta genidraget slutade med ett ordentligt magplask. Då sågar Gif Sundsvalls Hannes Sigurdsson tränare Åkebys laguttagning.

– Självklart blir man förbannad när man inte får spela årets viktigaste match, säger den petade anfallsstjärnan.

Inför Giffarnas ödesmatch mot Gefle överraskade Sören Åkeby de flesta Gif-fans genom att sätta lagets två största offensiva stjärnor, Hannes Sigurdsson och Linus Hallenius, på bänken. Istället placerades veteranen Magnus Powell, som tidigare i år mest spelat mittback, som ensam forward. Att döma av de första 45 minuterna på Norrporten Arena i går får troligtvis det projektet inte någon fortsättning.

”Visade energi”

– Vi började matchen jävligt svagt. Vi hamnade för långt ner i banan och blev stressade och omständliga, säger Sören Åkeby, vars lag fick en ordentlig injektion när Hannes Sigurdsson byttes in efter pausvilan och direkt presenterade sig själv genom ett drömmål på frispark.

– Hoppas det här var vändningen för honom. Han visade mycket energi när han kom in, säger Åkeby

Varför var han petad?

– Han har sett loj ut på träningarna i veckan. Kanske har det gått för enkelt för honom tidigare.

”Vi ger oss inte”

För Hannes Sigurdsson själv kom platsen på bänken som en överraskning och han köper inte argumentet att han inte levererat på träning.

– Jag sa till Sören att jag hade ett virus i kroppen. Då väljer vissa att inte träna alls medan jag i alla fall gav allt jag kunde, säger islänningen som trots det utsatta tabelläget inte vill prata om superettan.

– Det är tolv poäng kvar att spela om. Vi kommer inte att ge oss förrän den sista minuten är spelad.

Och mot Halmstad i nästa omgång lär du väl få starta?

– Jag tyckte jag spelade bra mot Djurgården senast och ändå blev jag bänkad i dag, så man vet aldrig, avslutar Hannes Sigurdsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

GIF Sundsvall