Michael Owen ratas av Fabio Capello

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu kan skyttekungen ha gjort sin sista landskamp

Michael Owen ratas, 28, i Fabio Capellos VM-kvaltrupp.

Nu spekuleras det i att anfallaren kan ha gjort sin sista landskamp för England, skriver nyhetsbyrån AP.

Michael Owen.
Foto: FOTO: AP
Michael Owen.

Newcastles Michael Owen, som skjutit hela 40 mål på 89 landskamper, missade de två inledande VM-kvalmatcherna mot Andorra och Kroatien på grund av skada.

Nu är han tillbaka i spel – men när förbundskaptenen Fabio Capello nominerade 23-mannatruppen som möter Kazakstan på lördag och Vitryssland fyra dagar senare.

– Det räcker inte bara att göra mål. Newcastle har en tuff tid just nu och ibland påverkar klubbens negativa resultat spelarens självförtroende, säger Fabio Capello som i stället har valt att åter plocka med Peter Crouch, Portsmouth, och Shaun-Wright Phillips, Manchester City.

”Har inte stängt dörren”

Enligt AP gör petningen att det spekuleras i om Owen har gjort sitt i landslaget. Men engelska landslagets målvaktstränare Ray Clemence förnekar.

– Fabio har sagt rätt ut att han inte har stångt dörren för någon spelare. Det är bara det att han vill se spelare i form, som gör saker de är bra på, säger Clemence till Sky Sports.

– Michael Owen går självklart igenom en tuff tid, liksom alla andra spelare i Newcastle. Han ska göra det som han alltid har gjort, jobba så hårt som möjligt och göra mål. Michael finns fortfarande i Fabios tankar.

”Väljer den som är bäst”

Chelseas Joe Cole nätade i helgen, men ådrog sig en skada och missar landskamperna. Wayne Rooney har problem med en ankelskada, men beräknas spela i båda VM-kvalmatcherna.

David Beckham, 33, får fortsatt förtroende, vilket Capello motiverar så här:

– Jag måste ta beslut om 23 spelare. Jag väljer inte efter om jag har sympatier för någon spelare eller ogillar någon. Jag väljer efter vem som är bäst för tillfället.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN