GIF Sundsvall

Giffarnas sista hopp – Alvbåge

Av: 

Martin Ohlsson

FOTBOLL

Örebros John Alvbåge kan ha kostat GIF Sundsvall en plats i allsvenskan. Nu står norrlänningarnas sista hopp till – John Alvbåge.

– Vi har inte förlorat en hemmamatch sedan jag kom till Örebro och vi ska inte göra det mot Ljungskile heller, säger ÖSK-målvakten.

Efter Gais seger mot Ljungskile i lördags hade GIF Sundsvall för första gången på länge sitt allsvenska öde i egna händer. Detta övertag lyckades man dock inte förvalta speciellt bra i matchen mot Örebro. Trots kompakt spelövertag och massvis med målchanser gick närkingarna segrande ur striden och nu är det återigen fördel Ljungskile i kampen om kvalplatsen. Om det blir Superettan nästa år för Giffarna lär många Sundsvallsbor drömma mardrömmar om John Alvbåge som stod för den ena jätteräddningen efter den andra.

– Det måste kännas sjukt tungt för deras spelare. Detta var nog den mest orättvisa segern jag varit med om, säger Alvbåge.

Kan du lova Sundsvalls fans att du gör en lika bra insats i nästa match?

– Det är svårt att lova sånt men jag ska i alla fall försöka. Jag har gärna kvar Sundsvall i allsvenskan så det blir lite bredd på den.

”Bara be till gudarna”

Trots att det nu krävs seger i sista omgången samtidigt som Ljungskile förlorar i Örebro så tror Giffarna på god chans att undvika nedflyttning.

– Det känns positivt att vi möter Malmö då vi spelat bra mot dem tidigare. Tre poäng där och sedan är det bara att be till gudarna om en Örebrovinst, säger lagets kapten Stefan Ålander.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte PSG–Manchester City i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

GIF Sundsvall

John Alvbåge

Örebro SK

Allsvenskan i fotboll