Fotboll

Majstorovic klar för AEK Aten

Skrev på i dag – får drömlön: Det känns underbart

Foto: Bildbyrån
Daniel Majstorovic.

Landslagsbacken Daniel Majstorovic, 31, byter schweiziska Basel mot grekiska AEK Aten – och får en drömlön.

– Det känns underbart skönt att allt är klart innan EM, säger han till sportbladet.se.

Den svenske EM-spelaren presenterades i dag som nyförvärv i grekiska storklubben AEK Aten, som den gångna säsongen slutade tvåa i ligan.

Kontraktet år på tre år. Enligt uppgift får han en årslön på cirka 7,5 miljoner kronor.

– Det finns ingen anledning att kommentera siffror i pressen, men jag hade inte skrivit på ett treårskontrakt om jag inte hade varit nöjd ekonomiskt, säger han.

”Villkoren kändes bra”

När sportbladet.se når ”Maestro” har han precis avslutat en veckas semester på Kreta. Nu blir det hem och packa grejerna i Schweiz och sedan vidare till Sverige på torsdag.

Flytten till Grekland sker efter EM-slutspelet.

– Det känns jättebra med ett treårskontrakt. Mitt mål var att få klart alla bitar innan EM, säger han.

– Vi diskuterade ett treårskontrakt. De villkor som är i kontraktet kändes bra, det fanns ingen anledning att diskutera något annat.

Vad känner du till om grekisk fotboll sedan tidigare?

– Inte allt för mycket. Men jag känner till de tre stora lagen, AEK Aten, Olympiakos och Panathinaikos, som spelar i Europa. Sedan har jag fått information från Mikael Nilsson att det är en intressant liga som växer och är på frammarsch.

Och AEK Aten?

– Största spelaren de har är Rivaldo, och han känner alla till. Sedan har de fem grekiska landslagsspelare. De ska satsa allt på att vinna ligan nästa år och det känns inspirerande för mig.

– En avgörande faktor var att de visade oerhört mycket att de ville ha mig.

– Det är ett steg i rätt riktning att spela i ett lag som slåss om ligatiteln och nosar på Champions League.

Mittbacken är uttagen i svenska EM-truppen och anses vara ”första reserv” bakom mittbacksparet Olof Mellberg/Petter Hansson.

– Det är upp till förbundskaptenerna att avgöra om jag får spela. För mig är det bara att köra på. Men det känns bra, jag har en bra säsong bakom mig och självförtroendet är på topp.