Premier League

Decos drömstart

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Sänkte Wigan
med drömmål

Deco hade all anledning att jubla. Redan efter fyra minuter satte han dit en fin frispark som till slut gav Chelsea tre poäng.
Deco hade all anledning att jubla. Redan efter fyra minuter satte han dit en fin frispark som till slut gav Chelsea tre poäng.

Tala om att få en drömstart. Portugisen Deco kunde inte ha drömt om en bättre öppning på sin karriär i Chelsea. Drömmål i debuten och matchvinnare i dag mot Wigan.

Det hade gått nästan tre minuter av matchen på JJB Stadium när Chelsea fick en frispark tre, fyra meter utanför straffområdet. Deco tog direkt tag i bollen och visade att det här var hans scen. Sedan slog han en frispark i absoluta världsklass som letade in sig i det bortre krysset. Det målet räckte till seger, 1–0, och Deco, som drog till med en drömträff redan i premiären, har fått en perfekt start på sin karriär i England.

Inte som mot Portsmouth

Detsamma kan sägas om Luis Felipe Scolari. Chelsea är obesegrade och har 5–0 i målskillnad. Matchen mot Wigan var dock inte i närheten av uppvisningen mot Portsmouth. Den här gången var det ingen brasiliansk samba utan liknade mer det gamla, stabila Chelsea där målvakten Petr Cech storspelade.

Kapo kom närmast

Wigan var minst lika bra som stjärnlaget från London, till och med bättre och var förtjänta av en poäng. Cech räddade dock allt. Närmast kom Olivier Kapo med ett mycket bra avslut längs marken som den tjeckiske burväktaren räddade till hörna. Wigan står därmed kvar på noll poäng efter två matcher. Chelsea leder tabellen.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League