TILLBAKA!

FOTBOLL

Glädjebesked till Blågult – Linderoth gick för fullt

Foto: tillbaka – som förlorare Tobias Linderoth spelade från start i CL-kvalet när hans Galatasaray åkte ur i kvalet till Champions League.

Nio månaders skadehelvete är över.

Och det är ett besked som får Lars Lagerbäck att jubla.

– Jag är tillbaka, säger Tobias Linderoth, 29.

29 november förra året spelade Tobias Linderoth sin senaste tävlingsmatch. Sedan tvingades han operera sin skadade höft i Vail, USA. Rehabiliteringen tog lång tid. Linderoth var med i EM-truppen, men fick ingen speltid under mästerskapet.

”Explosivare”

– Kroppen känns mycket starkare och explosivare nu än under EM, säger han.

Linderoth spelade från start för Galatasaray borta mot Steaua Bukarest i Champions Leaguekvalet igår – som högerback.

– Två killar som kan spela högerback är skadade. Så han (nye tränaren Michael Skibbe) ville testa mig där. Men det kändes bra ändå. Jag orkade relativt mycket och kroppen kändes bra.

Linderoths glädje över comebacken dämpades av resultatet i matchen. Efter först 2–2 i Istanbul och 1–0 i Bukarest var det Steaua som tog sig vidare till gruppspelet.

Klantade till det

– Har man chansen att kvala in till Champions League så ska man ta den och inte klanta till det som vi gjorde över två matcher.

Hur är dina chanser att slåss om en plats i startelvan i VM-kvalet?

– Jag är tillbaka och fit for fight igen. Jag konkurrerar om en plats både i klubblag och landslag.

Vad tycker du om försöket med att spela 3–5–2?

– Jag såg inte matchen. Jag har själv inte spelat 3-5-2 någon gång. Landslaget har gjort bra resultat med 4-4-2. Man får se 3-5-2 som ett sätt att försöka utveckla landslaget.

Nu väntar troligen spel i turkiska ligan i helgen för Linderoth innan han åker hem till landslagssamlingen inför VM-kvalen mot Albanien och Ungern.

Det kan bli fyra matcher på två veckor för dig. Klarar du det?

– Jag får se hur kroppen reagerar. Men jag har jobbat vettigt med att bygga upp kroppen. Just nu känns det väldigt bra.

Linderoths Galatasaray blev utslaget, men både Ålborg med Andreas Johansson och Basel, som tidigare slog ut IFK Göteborg, med Behrang Safari, tog sig vidare till Champions Leagues gruppspel.

ARTIKELN HANDLAR OM