AIK Fotboll

Ödesmatch för Gnaget

Av: 

Martin Ohlsson

FOTBOLL

Sista chansen att hänga på i toppen

”MÅStematch” Allsvenska premiären mot Kalmar slutade 0–0 för AIK. Men sen den 30 mars har AIK tappat och ligger sju poäng efter serieledaren. I dag är man piskade att vinna för att komma ikapp Kalmar.
”MÅStematch” Allsvenska premiären mot Kalmar slutade 0–0 för AIK. Men sen den 30 mars har AIK tappat och ligger sju poäng efter serieledaren. I dag är man piskade att vinna för att komma ikapp Kalmar.

I dag kan AIK:s öde avgöras. Laget är mer eller mindre piskat att vinna mot Kalmar för att hålla gulddrömmen vid liv.

– Det är en jätteviktig match för oss och vi ser möjligheterna att krympa avståndet till toppen, säger AIK:s tränare Nebojsa Novakovic.

Det är inte speciellt svårt att komma på enklare motstånd än Kalmar på Fredrikskans i en match man måste vinna. AIK är själva också på det klara med att det knappast blir problemfritt att plocka med sig 3 poäng med hem.

”Vi har kapacitet”

– Kalmar har ett komplett lag. De jobbar stenhårt och är bra på att anfalla, även efter att de tappat César Santin, säger Novakovic som tycker att AIK:s senaste matcher har lämnat en del i övrigt att önska.

– Vi måste sluta släppa in så enkla mål och dessutom bli kyligare framåt.

Trots denna självkritik och ödmjukheten inför Kalmar tycker inte Novakovic att man behöver frukta något motstånd.

– Vi har jättekapacitet både defensivt och offensivt. Vi vet att vi kan skapa chanser mot alla lag, även de bästa. Nu gäller det bara att sätta dem också.

Maskinen Kalmar har efter en imponerande första halva på säsongen börjat hacka något de senaste matcherna. Fem mål i baken på tre halvlekar mot Malmö FF kom som en överraskning för de flesta men serieledarna tror sig veta var problemet har legat.

”Extra laddning”

– Vi har inte varit tillräckligt disciplinerade och legat för offensivt i våra utgångspositioner, säger lagets kapten Henrik Rydström och fortsätter:

– Nanne brukar prata om viljan att försvara sitt eget mål och i de senaste matcherna kanske vi inte brunnit tillräckligt för det.

Några problem med att brinna lär det dock inte bli i dag när AIK kommer på besök.

– Det är alltid en extra laddning i de här matcherna. Landsbygden mot huvudstaden. Det finns inget lag som vår publik så gärna vill se förlora som AIK, säger Henrik Rydström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll