Paraguay slog hotande Trinidad och Tobago

FOTBOLL

Spräckte VM-nollan

Kaiserslautern (TT:s utsände)

Paraguay tog sin sista VM-uppgift på stort allvar och besegrade Trinidad och Tobago i ett kvällsfuktigt Kaiserslautern med 2-0 (1-0).

– Vi hade möjligheten och hade gärna stannat kvar i turneringen.

– Vi tycker om det här, sade T&T-coachen Leo Beenhakker.

Karibiens skickligt överraskande öbor ville så gärna skriva nästa kapitel i sin fotbollshistoria och rusa iväg till åttondelsfinal på Sveriges bekostnad.

Spänningen fanns, och ökade när Joe Cole gav England ledningen mot Sverige, men teori är en sak.

Praktik en annan.

Reste på tre

För efter 0-1 och 0-1 reste sig Paraguay på tre på den fotbollstokigaste av Kaiserslauterns sju kullar, Betzenberg, och pressade tillbaka lillebror.

Succémålvakten och Sverige-spöket Shaka Hislop var satt på bänken, petad av ordinarie Kelvin Jack.

Men Jack var chanslös när Robert Acuna slog en frispark, som Julio dos Santos nickade vidare och som den egne backen, Brent Sancho skarvnickade i eget mål.

– Det är klart vi är besvikna över resultatet, men vi har tagit en poäng här, sade Leo Beenhakker och påminde om tongångarna före VM:

– Vad ska ni där och göra? fanns det ju dom som sade.

– Ni kommer att få stryk av Sverige och England med 4 eller 5 eller 6-0, hette det ju, sade Beenhakker.

Piggnade till

I andra halvlek piggnade Trinidad och Tobago, men så nickade Marcus Allbäck in kvitteringen borta i Köln, och då var inte ens teorin med på samma planhalva som Trinidad och Tobago.

När Steven Gerrard gjorde 2-1 för England hade trinidadierna behövt göra tre mål på de sista åtta minuterna, för att snuva Sverige.

I stället sprang Nelson Cuevas igenom och gjorde 2-0 för Paraguay.

I soca-takt

B-gruppens bägge förlorare åker nu hem, men med olika känslor i bagaget.

Paraguayanerna fick visserligen en seger i sista matchen, och de gjorde en mycket bra match, men de åker tillbaka till ett land med fotbollsdepp och vissheten att det här kunde faktiskt ha gått mycket bättre.

Medan Trinidad Tobago-spelarna, trots förlusten, dansar hem i soca-takt, med den sköna vissheten att chansen fanns, att de har pressat de stora.

De är inte mätta, men de är belåtna.

Och de är sugna på mer.

– Vi lämnar VM med stolthet, sade Leo Beenhakker.

TT