Dunkade in volleyskott - killen kommer att spela VM

FOTBOLL

BADEN-BADEN

Välkommen till Svengland.

Fotbollsvärlden känns en smula upp-och-ner när tre svenskar i engelska overaller står i blickpunkten fyra dar innan VM-premiären.

England, fotbollens moder - i händerna på herrar Eriksson, Grip och Swärd.

Jag vet inte hur mycket det har med engelska resurser att göra - jo, att Svennis är svindyr vet vi ju - men det var just det här med resurser jag funderade över när jag åkte buss ihop med Drevet igår.

Bussen är för övrigt svart och elegant och tillhör hamburgklubben FC St Pauli, vilket innebär att en massa folk tror att det är ett fotbollslag som kommer och börjar vinka och tjoa och kolla in genom fönstren. Vad de i sin besvikelse får se är ett pressdrev bestående av en massa engelsmän, en lönnfet svensk och en smälltjock, flintskallig italienare.

Nå, denna buss vindlade sig upp genom de vidunderligt vackra vinodlingarna, förbi nåt som kallas Apornas dal (fråga mig inte varför, det är kanske för att det finns säkerhetsgorillor där) och fram till byn Buhlertal där vi möttes av skyltar på husen som sa "Welcome to Absurdistan".

Det är lokalbefolkningens sätt att protestera mot hur den behandlas av det enorma securitypådraget kring Englands VM-läger.

Folk har bott där i generationer och odlat sitt vin och sina grönsaker i lugn och ro och plötsligt får nån för sig att placera självaste England på en träningsplan, Mittelberg, lite längre upp i backen, en plan som vanligtvis tillhör ett division 6-lag. Så nu tvingas vanligt folk visa pass för att släppas in bakom spärrar och bommar och komma fram till sina egna hem.

Det är klart att de blir förbannade.

Vad det kostar för Fifa och FA att genomföra såna här kompicerade ingrepp i en trakts naturliga tillstånd kan jag inte föreställa mig.

Allt blir ännu obegripligare när man tänker på de resurser som lagts ned på faciliteterna uppe i backen.

Inte ett strå ligger fel

Mediacentret är stort och flott och bjöd på all tänkbar lyx i går, jag smockade till exempel i mig fyra fem suveräna mackor med lax, parmaskinka och goda ostar och avslutade med en näve färska jordgubbar - men det tänker jag inte ha dåligt samvete för.

Inte när man läser i The Guardian att Steven Gerrard hämtades i bil i hemmet innan avresan till Tyskland i måndags, och att denna bil var en - nej, inte en vanlig taxi, inte en ny Volvo, inte en skinande Mercedes - utan en lång Bentley. Så inte går det nån nöd på engelska FA.

Richard Williams på Guardian högläste förresten detta ur sin egen tidning i bussen, och alla i Drevet höll på att smälla av.

Och så planen.

Planen!

FA har, hör och häpna, specialbeställt gräs och frön och gödningsmedel och - ja, rubbet - från Holland för att anlägga en perfekt matta i dessa sydtyska berg. Speciellt influgna för ändamålet: samma experter som anlägger gräset på nya Wembley.

Resultatet har blivit en träningsplan så fantastisk att vi aldrig nånsin sett nåt liknande i Sverige. Gräset är absolut högta världsklass, helt jämnt och tätt, inte ett strå ligger fel.

Detta lämnar FA bakom sig så fort VM är slut varpå ett tyskt division 6-lag får en av världens finaste planer. Snacka om resurser.

Svennis nobbade snus

På denna plan stod hur som helst de tre svenskarna Sven-Göran Eriksson, Tord Grip och Leif Swärd i går.

För en gångs skull var doktor Swärd den mest intressante, eftersom han skötte specialträningen med Wayne Rooney och därefter joggade runt med en lätt ankelskadad David Beckham.

Jag säger bara: Rooney kommer att spela i VM!

Jag menar, killen stod fem meter från mig och dunkade in stenhårda volleyskott, med båda fötterna, i nät. Det gör man inte dan innan en röntgenundersökning om man inte är väldigt säker på sin sak. Jag tror Rooney skulle kunna spela VM-premiären på lördag om han bara ansågs behövas.

Svennis å sin sida såg väldigt nöjd ut, han hälsade glatt och när jag försökte bjuda honom på snus skrattade han och sa "nej, inte den sorten". Sen verkade han väldigt tillfreds med allting, och det kan möjligen ha med Real Madrid att göra, vem vet.

Och Tord Grip?

Han drog ner träningens största jubel när han föll handlöst baklänges över en trunk som stod på planen. "Grips fall", kommer det att stå i engelsk press idag. I övrigt var hans arbetsuppgifter lite...diffusa. Jag såg att han plockade upp en boll.

Men svensk är han och engelsk landslagsoverall har han. Klart det har med resurser att göra, det också.

Peter Wennman