Skjut här så blir det mål

FOTBOLL

T&T:s målvakt kartlagd - låga skott svagheten

BREMEN-ROTENBURG

Plötsligt höll de svenska anfallarna sina avslut lågt.

Har svenska landslaget och spionen Benny Lennartsson hittat Trinidadmålvakten Kelvin Jacks svaghet?

- Kelvin är en stor kille som har jobbigt med skott under knähöjd, säger förre tränaren Jim Duffy.

Foto: MANNEN VI SKA ÖVERLISTA T&T:s målvakt Kelvin Jack deltog inte på lagets träning i går, men är ändå noggrannt kartlagd av de svenska spionerna. Största svagheten: låga skott.

I förrgår kväll överlämnade Benny Lennartsson sin slutrapport om svenska premiärmotståndaren Trinidad och Tobago till landslagsledningen.

Under gårdagskvällen fick de blågula spelarna en större genomgång av hur det karibiska landslaget spelar.

Men redan på förmiddagen verkade det som den förre tränaren och spionen Lennartsson delgav sina kunskaper under landslagets träning.

Benny Lennartsson stegade ut till anfallarna Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Henrik Larsson och instruerade trion.

Från läktarhåll såg det under ett par minuter ut som de svenska anfallarna koncentrerade sig extra på att hålla skotten låga i avslutningsövningen.

"Han är orörlig"

Trolig målvakt för Trinidad och Tobago mot Sverige på lördag är Kelvin Jack, 30, som spelat med Dundee FC i skotska andradivisionen den gångna säsongen. Jack var också förstemålvakt för T&T i genrepet mot Tjeckien och större delen av VM-kvalet.

Sportbladet kontaktade skotska experter om Jack:

- Jag har sett honom ganska många gånger. Det är en helt okej målvakt, försvararna har respekt för honom och litar på honom. Men om jag ska peka på en svaghet så är det skott längs marken, säger Chris McLaughlin, reporter på BBC Scotland.

Bilden förstärks ytterligare av tränaren som tog Kelvin Jack till Skottland, tidigare Dundeemanagern Jim Duffy:

- Kelvin är en stor, stark kille med bra reaktioner. Men hans längd och tunga kropp gör honom orörlig, säger Duffy.

Väger över 100 kilo

Vilka är hans svagheter?

- Koncentrationen. Han gör oförklarliga misstag ibland. Han släpper in enkla skott. Han älskar skott över midjehöjd, men har jobbigt med låga skott under knähöjd, säger Jim Duffy. Han ser ut som en tungviktsboxare och är inte så smidig.

Kelvin Jack är 190 centimeter och väger, enligt sajten Soccerassociation.com, 101 kilo.

Vid gårdagens mycket lätta T&T-träning inför över 3 000 åskådare i Rotenburg deltog inte Jack i övningarna på grund av en lättare vadskada.

Skulle han inte kunna stå mot Sverige tar West Hams Shaka Hislop platsen mellan stolparna i stället.

Men inte heller honom behöver Sverige frukta.

- Hislop är rätt långsam och orörlig. Han inger ingen trygghet, jag upplever honom som fladdrig, säger tidigare landslagsmålvakten Magnus Hedman.

Experterna: Så släpper Jack in målen

Robert Laul, Michael Wagner