Jonson, Larsen & Hysén – där har Dif ett guldvapen

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Schysst tugg med Stefan Alfelt

Det ser bra ut för Djurgården.

Nu...

Frågan är hur läget är när det blir dags för seriefinal 9 september mot Malmö FF?

Finns Tobias Hysén kvar?

Sören Larsen?

Schalke 04 ligger lågt utåt sett men den tyska storklubben kan också slipa på en slutaktion med tiden på sin sida efter Larsens meniskoperation. En dag går kanske tyskarna till attack med ett acceptabelt bud eller ett tvingande hot om rättsliga åtgärder.

Söndagen 7 augusti startar Schalke i Bundesliga med hemmamatch mot Kaiserslautern. Vi får se om Larsen sitter på bänken i Gelsenkirchen eller är kvar i Stockholm då.

Jonson - ett klassköp

Mattias Jonson är ett klassköp, en förstärkning för vilken allsvensk klubb som helst, men han är ingen matchvinnare av den typ som öser in mål. Jonson tillsammans med Tobias Hysén och Sören Larsen är däremot ett starkt guldvapen.

Jonson var Michael Laudrups favorit i Bröndby för sin riviga spelstil. Hans snabba djupledsspel sätter press på motståndarna och tvingar dem att tänka defensivt först för att inte hamna i obehaglig tidsnöd på kanterna.

Det skulle vara kul att få se den här djurgårdskedjan intakt hela hösten, men jag tvivlar på att det blir så.

Räkna med ett skärpt Dif

Djurgården har två "lätta" hemmamatcher i rad som måste vinnas, Sundsvall i dag och Landskrona 27 juli. Sen debuterar Mattias Jonson i den tuffa bortamatchen mot Helsingborg 1 augusti och frågan då är som sagt tillsammans med vilka i kedjan?

Sundsvall skakade om Djurgården rejält i förra omgången då Tobias Hysén kvitterade till 1-1 på stopptid. En matchutveckling som innebär att Djurgården i dag kommer att agera betydligt mer skärpt.

Det skulle förvåna om det inte blir en klar hemmaseger även om frånvaron av skyttekungen Sören Larsen tar bort en hel del av Djurgårdens offensiva kvalitet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN