Målvaktens svarta dag

FOTBOLL

Robert Greens snedspark kostade England segern och honom själv VM-platsen

Foto: Getty Images/all over press
Nere för räkning Green hade en nattsvart afton när England föll på hemmaplan. Målvakten blev syndabock vid baklängesmålet och skadade sig så allvarligt att han nu missar VM.

READING

Skadad och syndabock.

Med ett skott.

Målvakten Robert Green stod för misstaget som sänkte England.

Englands tredjemålvakt Robert Green hade ingen bra dag. Vid sitt första ingripande var han nära att tappa in ett långskott.

Men det var ingenting mot vad som hände några minuter senare. När han skulle slå en inspark halkade han och bollen rullade till Vitrysslands Vitali Kutuzov som rullade bollen i mål.

I samband med snedträffen skadade Robert Green sin ljumske och missar nu VM.

Owen och Walcott bleka

Försnacket handlade annars om Michael Owen, som gjorde sin första match från start i år, och underbarnet Theo Walcott.

Båda gjorde en slät figur.

Michael Owen startade piggt, men försvann sedan och såg mest ut att vara rädd för att bli skadad på nytt. Theo Walcott visade dels att han var väldigt snabb, dels att han är 17 år. Arsenal-reserven vägde väldigt lätt mot de tunga vitryska backarna.

Lennon imponerade

Efteråt pratade alla istället om 19-årige Aaron Lennon, som hade lekstuga på högerkanten. På presskonferensen efter matchen höjdes röster om att han borde spela från start i VM, vilket i så fall skulle betyda att han petar David Beckham.

– Aaron är inte min startelva just nu, men han är en spelare som kan komma in och förändra en match, säger Sven-Göran Eriksson.

Jens Kärrman