Inter rasar mot "Juve"

FOTBOLL

Facchetti: Domarna vinner matcher åt dem

Fina 90 minuter av Zlatan kröntes med Juve-seger.

Men efteråt handlade allt snack om domare Dattilos tveksamma insats.

- Juventus har oändliga resurser. Vinner de inte själva gör domaren det åt dem, säger Inters president Giacinto Facchetti syrligt.

Foto: Foto: SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic verkar ha lagt den tunga tiden bakom sig. Visserligen fick han gå mållös av plan igen, men han spelade hela matchen och gjorde det bra. Hade det inte varit för ribban och en storspelande Morgan De Sanctis i Udinese-målet hade "Ibra" nätat i går.

- Det spelar ingen roll att jag inte gjorde mål. Det viktigaste är att jag känner mig i bra fysisk form igen, säger Zlatan till Skys tv-kameror efter matchen.

Bortdömt för offside

Men i Italien var det knappast Zlatans insats som var det heta samtalsämnet. Domaren Antonio Dattilo stod för flera tveksamma beslut, bland annat utvisningen på Udineses Sulley Ali Muntari och Alessandro Del Pieros segermål, som tveklöst borde dömts bort för offside. I går kväll vevades situationerna om och om igen i tv-programmen Controcampo och La Domenica Sportiva. I Udinese-lägret var känslorna mycket upprörda.

- Jag är ledsen i egenskap av fotbollssupporter. Det blir ingen ärlig liga och nu kan ingen komma ikapp Juventus. Det värsta är att Juventus inte ens behöver den här favoriseringen från domarna. Jag tror inte ens att Capello och Juventus-fansen tyckte att det här var bra, säger Udineses ägare Giampaolo Pozzo.

Viftade bort kritik

Juventus klubbdirektör Luciano Moggi viftade ifrån sig kritiken, i synnerhet den från Inter-lägret.

- Jag börjar bli trött på Facchettis snack. Jag vill minnas att det var samma domare som dömde Inters match mot Cagliari, och missade en klar straff som räddade Inter, säger han.

DÄRFÖR RASAR UDINESE

Flera tveksamma domarinsatser gjordes i gårdagens möte mellan Juventus och Udinese - här är de som uppmärksammades allra mest..

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A