Frankrike utbuat

FOTBOLL

Fick bara oavgjort mot lillebror Schweiz

Frankrike fick bara 0-0 mot lillebror Schweiz på VM-stadion i Stuttgart och buades ut av den franska publiken.

Världsmästarna från 1998 hade oerhört svårt att få till ett konstruktivt offensivt spel och istället var det Schweiz som var närmast segern genom ett stolpskott och en bra nick från nära håll.

Stolpskottet kom sedan schweizarna slagit en frispark som seglat rakt genom Frankrikes försvar och träffat Barthez vänstra stolpe. Alexander Frei fick sedan returen rakt på sig men bollen for rakt upp i luften.

Frankrikes bästa chans kom kvarten senare då Franck Ribery snodde bollen och spelade snett bakåt till Tierry Henry som i sin tur träffade en schweizisk försvare på handen. Klar straff kan tyckas men domaren vinkade avvärjande och den första straffen i detta VM låter vänta på sig.

Gygax nära segermålet

I den 65:e minuten slog duktige vänsterbacken Magnin ett fint inlägg som Gygax nickade ner i backen mot mållinjen. Men hårt kritiserade Fabian Barthez stod för en fin reflexräddning och räddade sitt bleka franska lag.

David Trezeguet petades från start till förmån för Franck Ribery och när Ribery sedan byttes ut var det Luis Saha och inte Trezeguet som fick hoppa in. Juventusanfallaren har öppet kritiserat förbundskapten Raymond Domenech och det kan ha kostat honom speltid i VM.

Domenech har även krigat mot fransk media och det lär inte bli vänligare tongångar efter 0-0 i VM-premiären. Till VM 2002 kom Frankrike som världsmästare men åkte hem utan att ha gjort ett enda mål och blivit utslaget i gruppspelet.

Det ser inte bättre ut nu.

Daniel Lagerqvist