Tomas Brolins hämnd på britterna: De är överskattade

FOTBOLL

Engelsmännen kallade honom en fet föredetting.

Tomas Brolins tid i Premier League blev ett tungt slut på en briljant karriär.

Men nu är det Brolins tur att såga England.

- De är överskattade, säger han.

Foto: Tomas Brolin.

Det är i det nya numret av Sportmagasinet som Tomas Brolin talar ut om Sveriges och Englands chanser i VM.

Domen är hård.

- Det snackas om England, men de är överskattade. Titta bara på vad de gjort under tidigare VM, efter 1966. De har inte ett lag som kan vinna VM, men lik förbannat pratar de redan tidigt om att det kan bli guld, säger Brolin.

Normalt sett ska Sverige och England gå vidare från gruppen, men Brolin ger inget av länderna någon stor chans att gå långt.

- Jag tror England har lika stor chans som Sverige att vinna turneringen. Chansen finns där, men den är väldigt liten.

Ingen stornation

Han är kritisk till den stora förväntningarna som byggts upp innan VM.

- Sverige är ingen stornation som bara kan ställa ut skorna. Det går inte att tro på VM-final så där utan vidare. Det är inte så lätt som många tror.

Brolins krog Undici kommer att visa matcherna på storbilds-tv. Han själv ska berätta hur spelare och ledare tänker och hur det är att vara med i VM. Annars bryr han sig inte särskilt mycket. Tiden saknas. Fler matcher än Sveriges blir det knappast att se.

- Det viktigaste för att Sverige ska gå långt är att det finns ett bra humör i truppen och att spelarna inte känner sig slitna. Förutsättningarna finns, men vi har inte råd att tappa ett par tre nyckelspelare i startelvan. De stora länderna som Brasilien och Italien har råd med skador, men inte Sverige.

Petter Maaherra