Rasar mot Barcelona: ”Beter sig inte som en storklubb”

avDaniel Sörensen

Foto: TT

Toulouses mittback Jean-Clair Todibo skrev i går på för Barcelona. Den franska klubbens president Olivier Sadran rasar över sättet Barça närmade sig spelaren.

– De skötte hela den här affären på ett arrogant sätt. Det är inget bra beteende, särskilt inte med tanke på att det handlar om en storklubb, säger han.

Barcelona bekräftade i går värvningen av Toulouses 19-åriga mittback Jean-Clair Todibo.

På sin hemsida meddelade den spanska klubben att han ansluter när hans kontrakt med Toulouse tar slut i sommar.

Men alla är inte nöjda med övergången – eller kanske snarare sättet övergången genomfördes.

”Har fått dåliga råd”

Toulouses president Olivier Sadran sågar Barcelonas närmanden och är besviken över att Todibo inte stannar i Frankrike och utvecklas i lugn och ro. Hans enda erfarenheter av seniorfotboll är de tio matcher han startat i Ligue 1 i år.

– Spelaren har fått dåliga råd och Barcelona har inte agerat på ett bra sätt heller. Han är en spelare som har många kvaliteter, men han har nästan ingen erfarenhet, säger han till franska L’Équipe.

Samtidigt berättar Sadran att det var genom att läsa tidningarna som han först fick reda på att Todibo skulle lämna klubben.

– De skötte hela den här affären på ett arrogant sätt. Det är inget bra beteende, särskilt inte med tanke på att det handlar om en storklubb. De beter sig inte som en storklubb. Men rent juridiskt har de rätt att göra så, säger han.

Anklagades av PSG förra veckan

För bara en vecka sedan anklagades Barcelona i fransk media för att försöka övertala PSG:s mittfältare Adrien Rabiot att komma till klubben på ett felaktigt sätt – genom att gå direkt till spelarens representanter i stället för till klubben.

Barcelona bemötte då kritiken:

FC Barcelona vill bemöta de artiklar som har publicerats i Frankrike angående värvningen av Paris Saint Germains spelare, och förtydliga att vi inte har brutit mot några regler”, skrev de på sin egen hemsida.

De fortsatte:

"Den enda kontakten som har gjorts var i augusti och för en vecka sedan. I båda fallen kontaktades PSG:s sportsliga ledning för att förmedla FC Barcelonas intresse för Adrien Rabiot”.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga