Tårögd Joaquín saknar sin vän:

FOTBOLL

"Känns mycket tungt just nu"

BORÅS. På torsdag skulle Joaquín ha hälsat på Antonio Puerta på sjukhuset.

I går lämnade Valenciastjärnan presskonferensen i Borås med tårar i ögonen.

– Han var min vän, säger Joaquín till Sportbladet.

Sevilla FC och Real Betis är bittra lokalkonkurrenter. Derbyt dem emellan räknas som ett av fotbollsvärldens hetast. Antonio Puerta, 22, var vänsterback i rödvita Sevilla. Joaquín, 26, var offensiv högerytter i grönvita Real Betis innan han flyttade till Valencia inför förra säsongen. Därför har de drabbat samman ett par gånger på planen.

Skulle ha hälsat på

Men trots rivaliteten blev de båda fotbollsspelarna vänner.

– På grund av ålderskillnaden har de inte spelat i samma landslag, men de reste ofta till samlingarna ihop. Puerta spelade i U21-landslaget och Joaquín i det riktiga. De var bra kompisar och Joaquín skulle ha hälsat på Puerta på sjukhuset dagen efter matchen mot Elfsborg, säger en reporter på den spanska sporttidningen AS, som är på plats i Borås.

Joaquín fick beskedet om Antonio Puertas tragiska död i går eftermiddag när Valencia var samlat på hotellet inför kvällens retur i Champions League-kvalet.

– Jag hade förhoppningar om positiva nyheter, men så blev det inte. Jag finner knappt ord och vet inte vad jag ska säga. Men jag tänker på hans familj i denna svåra stund. Han var så ung, sa en dämpad och nedstämd Joaquín på gårdagens presskonferens.

Lämnade med tårar i ögonen

Han fick frågan om det över huvud taget går att koncentrera sig på fotbollen efter det som har hänt.

– Det är inte lätt, men vi får försöka. Det är viktigt att vi går vidare till Champions League så därför måste vi vara fullt koncentrerade mot Elfsborg, även om det känns mycket tungt just nu.

Joaquín lämnade presskonferensen med tårar i ögonen och fick tröst av en av Valencias mediarepresentanter innan han sprang ut på Borås Arena för att tillsammans med sina lagkamrater bekanta sig med konstgräset.

Högermittfältaren väntas spela från start i kväll.

Fotnot: När Puerta debuterade i A-landslaget var Joaquín petad. Därför spelade de inte ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga