Därför avgår Stuart Baxter

Av: Emil K Lagnelius, Marcus Leifby, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag måste känna att jag kan föra laget vidare”

HETSIGT  Sportbladet fångade den heta diskussionen på bild. Ordföranden Sten-Inge Fredin längst till vänster, Stuart Baxter i mitten och juristen Krister Azelius är inte överens.
HETSIGT  Sportbladet fångade den heta diskussionen på bild. Ordföranden Sten-Inge Fredin längst till vänster, Stuart Baxter i mitten och juristen Krister Azelius är inte överens.

BORDEAUX/STOCKHOLM. Helsingborgs tränare Stuart Baxter avgår – med omedelbar verkan.

Nyheten bekräftades på en presskonferens i Bordeaux i morse.

– Jag älskar den här sporten, men branschen och industrin får jag mer och mer avsmak för, säger Baxter.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Stuart.

Sent efter matchen i går spreds uppgifterna om att Helsingborgs tränare Stuart Baxter var nära att säga upp sig som tränare för laget trots att skotten har ett år kvar på kontraktet.

Sportbladet fångade Baxter, ordföranden Sten-Inge Fredin och juristen och styrelseledamoten Krister Azelius på bild under en intensiv diskussion direkt efter gårdagens Uefacup-match mot Bordeaux (1-2).

På en presskonferens på spelarhotellet på fredagsmorgonen bekräftades nyheten.

– Vi bekräftar att Stuart Baxter har sagt upp sig med omedelbar verkan, säger Sten-Inge Fredin enligt Helsingborgs Dagblad.

Det känslomässiga avgjorde

Vid en presskonferens bekräftade Stuart Baxter med egna ord uppsägningen, som kom efter Helsingborgs avslutning i Uefacupens gruppspel. Helsingborg föll i torsdags kväll med 1–2 mot Bordeaux, men laget har under hösten gjort cupsuccé och fortsätter i Europa i februari.

Men utan Baxter.

Under presskonferensen vill den brittiske tränarprofilen inte gå in på detaljer som fällde avgörandet för hans beslut, men han säger att han känslomässigt inte ville fortsätta.

– Det är inte något som bara dykt upp och ett beslut som jag inte fattat på en dag. Det är inga enstaka konflikter som ligger bakom det här. Jag måste känna att jag kan föra laget vidare. Det är en känsla jag har. Det finns ingen bra tid att säga upp sig, säger Stuart Baxter till HD.

Helsingborg förvarnat

Klubben har en tumultartad säsong bakom sig. Spelare har kommit och lämnat laget i skytteltrafik samtidigt som det pågått interna stridigheter i klubbledningen. Dessutom har spelet svajat betänkligt. Helsingborg har tagit sig vidare till 16-delsfinal i Uefa-cupen men slutade bara på en åttondeplats i årets allsvenska.

Sten-Inge Fredin beskriver situationen som olycklig. Nu tvingas klubben ge sig ut på jakt efter en ny tränare.

– Vi har väl haft en viss förvarning, men vi har hoppats att han skulle fullfölja kontraktet. Det har varit förhoppningen.Vi får acceptera dettta och direkt jobba på annat, säger Sten-Inge Fredin.

– Vi får ta en diskussion vilken dag han slutar så vi får en smidig övergång så vi får en bra övergång. Tidpunkten kom överraskande.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN