Markus Rosenberg skallade motståndare

FOTBOLL

Leverkusens spelare vansinniga på svensken

Foto: Leverkusens spelare blev galna efter att Markus Rosenberg skallat Vratislav Gresko. Här har Gresko ett och annat att säga till svensken. Karim Haggui rycker i Rosenbergs lagkamrat Diego.

Här skapar Markus Rosenberg tumult.

Först försökte han filma till sig en straff – sedan skallade han sin motståndare.

Men Rosenberg blev kvar på planen och låg bakom Bremens storseger.

Foto: Situationen som startade tumultet.

Det var strax före paus i mötet mellan Rosenbergs Werder Bremen och Bayer Leverkusen som det hettade till ordentligt. I en duell med Leverkusens Manuel Friedrich föll Markus Rosenberg och vädjade efter straff.

Hätsk stämning

Men domaren friade – och i stället för straff fick Rosenberg en rejäl utskällning av en vansinnig Vratislav Gresko som menade att Rosenberg filmat.

Rosenberg svarade då med en lättare skallning. Krocken med huvudena var inte speciellt hård, men avsikten var tydlig och Leverkusens spelare exploderade av ilska.

Tumultet pågick i någon minut och Bremens Aaron Hunt och Leverkusens Vratislav Gresko varnades.

Rosenberg blev kvar på planen och med ett mål och en framspelning låg han bakom Werder Bremens storseger.

Målexplosion efter paus

Efter att Tranquillo Barnetta gett Leverkusen en tidig ledning kvitterade Ivan Klasnic en kvart före paus. Fem minuter efter paus spelade Rosenberg fram Diego som kunde prickskjuta in 2–1. Clemens Fritz hade sedan läge att spela fram Rosenberg, men sköt själv och vem kunde klaga då markskottet smet in i mål.

Efter att Ivan Klasnic satt 4–1 var det Rosenbergs tur att bli antecknad i målprotokollet med 20 minuter kvar. Klasnic arbetade fram bollen till Rosenberg som direktstötte in 5–1 bakom en maktlös Rene Adler.

Stefan Kiessling tröstmålade sedan för Leverkusen och fastställde slutresultatet till 5–2.