Carlsson Kalmars hjälte i Halmstad – igen

FOTBOLL

”En knapp men rättvis seger”

Kalmar FF:s högerback Tobias Carlsson, 31, trivs på Örjans vall.

På söndagen gjorde han, för andra året i rad, smålänningarnas segermål borta mot Halmstad i fotbollsallsvenskan.

1–0 (0–0) betyder att Kalmars hopp om en plats bland de fyra Royal League-lagen lever inför sista omgången.

– Det var det vi verkligen satsade på, att komma hit och ta tre poäng i dag. Det var en knapp men rättvis seger, sade Tobias Carlsson.

Han slog till efter nio minuter i andra halvlek. Viktor Elm nickskarvade ett långt inkast från höger vid första stolpen, Carlsson smög omarkerad upp bakom och knoppade in bollen.

– Det var mitt första mål i år så det var lite ovanligt, men kul, sade han.

Annars var det i mångt och mycket en typisk evakueringsmatch på kyliga Örjans vall, utan riktig fart och nerv.

”Finurligt”

Halmstad, som efter att ha säkrat kontraktet borta mot Gefle i torsdags inte hade mer än äran att spela för, var bäst och farligast så länge inspirationen varade, det vill säga i knappt en halvtimme.

– Halmstad spelade ganska finurligt och vi fick ingen riktig gemensam press på dem. De leder på poäng i halvtid, men i andra skärper vi till oss och när vi får målet så spelar vi på det, sade Tobias Carlsson.

Bästa Halmstadchansen hade Ajsel Kujovic redan efter fyra minuter, men Kalmars Mikael Eklund räddade på mållinjen. Därutöver skapade hallänningarna en handfull bra lägen, men sköt antingen över eller utanför.

Nära 2-0

– Vi ska inte behöva förlora den här matchen. Men det har varit signifikativt för oss den här säsongen: vi spelar hyfsat men får inte dit den och så straffar motståndarna oss, sade Halmstads tränare Janne Andersson.

Kalmar spelade sedvanligt snålt, men var nära 2–0 då skytteligaledaren Ari da Silva Ferreira löpte igenom solo från mittplan efter en timme. Det blev emellertid inget 14:e mål för honom utan han skickade avslutningen förbi Halmstadkassen.

Halmstad var nära att kvittera på tilläggstid, men Emra Tahirovic skruvade sin låga frispark precis utanför högra stolpen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM