”Det är större än Premier League”

FOTBOLL

Keene vill skjuta Elfsborg till gruppspelet

BORÅS. Mirakelvinst för två veckor sedan. I kväll vill James Keene skjuta Elfsborg till Uefacupens gruppspel.

– Det här är större än att spela i Premier League, säger han.

Foto: Vill vidare.

Elfsborgs överraskande 2–1 seger borta mot Dinamo Bukarest i den första matchen har gett boråsarna ett jätteläge inför kvällens returmöte.

Även vid en 0–1 förlust är man vidare, och James Keene ser möjligheterna.

– Dinamo är ett mycket bra lag, så vi måste spela oerhört bra i kväll också. Men vi har en bra chans. Vi kommer att försöka vinna igen, även om vi kan gå vidare på en förlust, säger han.

I det första mötet gjorde Keene båda målen, en fortsättning på sommarens och höstens fina form.

– Det tog ett bra tag för mig att komma in i laget, att förstå hur vi skulle spela. Men nu på slutet har det gått mycket bättre. Jag hade en bra period i somras när jag gjorde 4–5 mål på sex matcher. Och efter det har det känts bra. Jag hoppas det blir fler mål i kväll.

Framgångsreceptet?

– Vi måste ha samma attityd som i det första mötet. Om vi backar hem och låter dem bestämma så kommer det inte gå. Vi måste pressa högt och ge dem så lite tid som det bara är möjligt med bollen.

Ligger åtta i ligan

Bukarest var mycket nära att ta sig till Champions league-gruppsspelet, men trots att man klarade oavgjort borta mot Lazio så blev det till slut förlust (2-4). Den chocken verkar rumänerna inte ha hämtat sig från. Man ligger åtta i ligan, sju poäng efter ledarlaget CFR 1907 Cluj.

– Vi har sett dem på video, och då har de spelat mycket bra. Jag måste säga att jag var förvånad att vi lyckades slå dem. Det är det inte många lag som lyckas göra.

Skillnaden mot er?

– De är mycket mer tekniska och spelar ett snabbare passningsspel. Vår chans är att springa ännu mer än vad de gör. De kommer säkert att satsa offensivt, de måste ju vinna för att gå vidare. Men vårt försvar är starkt, och sen får vi på topp se till att göra något av de chanser vi får.

Läge för er att spela defensivt?

– Nej, det funkar inte. Vi kan inte backa hem i 90 minuter. Vi måste spela vårt spel och pressa högt. Det här är fantastiska matcher att spela. Större än när jag fick spela i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM