Hetsjakt på Rosenberg

FOTBOLL

Tyska källor: I dag skriver han på för Werder Bremen

Markus Rosenberg är på väg bort från Ajax.

Tyska ligaledarna Werder Bremen leder jakten – men nu har även flera klubbar i Premier League gett sig in i kampen om svenskens namnteckning.

24-årige Markus Rosenberg har haft en tung säsong i Ajax. Bara vid tre tillfällen har han funnits med i lagets startelva och under hela vintern har det ryktats om att Rosenberg ska bli utlånad.

Ajax har dock vägrat att gå med på någon utlåning. Klubben har bara velat diskutera en försäljning av den svenske anfallaren.

Nu är flera europeiska klubbar beredda att öppna plånboken – och Markus Rosenberg är på väg ut ur Ajax frysbox.

’Klart i dag’

Tyska ligaledarna Werder Bremen har tidigare visat intresse och enligt uppgifter till Sportbladet hoppas klubben nu göra klart med Rosenberg så snabbt som möjligt.

– Bremen hoppas att affären blir klar redan i morgon (läs: i dag). Klubben är beredd att betala runt 4 miljoner euro (36 miljoner kronor) för Rosenberg, säger en tysk källa.

Klubben har stora problem på forwardssidan inför omstarten av Bundesliga. Kroaten Ivan Klasnic är allvarligt sjuk och måste transplantera in en ny njure. Tidigare i januari såldes också egyptiern Mohammed Zidan till Mainz.

Charlton jagar

Men enligt vad Sportbladet erfar är Werder Bremen långt ifrån den enda klubben som vill värva Markus Rosenberg.

Flera Premier League-klubbar har nu också gett sig in i jakten på landslagsanfallaren.

– Inga kommentarer, säger Rosenbergs agent Martin Dahlin.

En av de intresserade klubbarna lär vara Charlton, som är i desperat behov av en ny anfallare. Klubben sladdar rejält i Premier League och nye managern Alan Pardew har tidigare uttryckt önskemål om förstärkningar i anfallet.

Och det börjar bli bråttom.

Om bara en vecka stänger den europeiska fotbollens transferfönster.

Stefan Persson