”Jag tar på mig målet”

FOTBOLL

Tourrays misstag sänkte Djurgården

Foto: SYNDABOCKEN. Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Tourrays tavla kostade stockholmslaget en poäng i Göteborg.

GÖTEBORG

 Pa Dembo Tourrays tavla i slutminuterna kostade Djurgården en poäng.

Då skyller målvakten på sig själv.

- Den ska jag bara ta, säger han till Sportbladet.

 Thomas Olssons skott strax utanför boxen i 90:e minuten var långt ifrån en kanonträff. Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray, 25, nådde med fingrarna men lyckades inte styra ut till hörna.

- Sådan skit som händer. Jag trodde att jag hade full kontroll men då studsade bollen upp lite när jag skulle rädda. Men det är ingen ursäkt för skottet var inte så märkvärdigt. Jag tar på mig målet, säger han.

Blivit hårt kritiserad

Pa Dembo Tourray tog över i Djurgården när Andreas Isaksson flyttade till franska Rennes sommaren 2004. Mäktiga utkast en bra bit över mittlinjen och fantastiska räddningar har varvats med pojklagsmisstag. Vid ett flertal tillfällen har han blivit hårt kritiserad och pekats ut som Djurgårdens svagaste punkt.

- Några enkla mål har jag väl släppt in men det är något som drabbar alla målvakter ibland. Jag tycker att jag blir bättre och bättre för varje säsong, säger Dembo som gjort 15 landskamper för Gambia.  

Var spelar du nästa år?

- Jag har kontrakt till och med 2008 och trivs bra så jag stannar i Djurgården.

Varför är Djurgården sämre nu än förra säsongen?

- Lagandan är inte lika bra som i fjol. Vi har duktiga spelare men saknar det där självförtroendet man får när man vinner match efter match. Det såg man inte minst mot Göteborg i dag. I stället för att ta det lugnt och hålla i bollen när vi ledde med 2-1 backade vi hem för tidigt. Det hade vi nog inte gjort om vi haft bättre självförtroende.

Pigga i första

Stockholmarna var pigga i första halvlek och de snabba omställningarna gav utdelning två gånger om.

- Synd att vi inte kunde behålla ledningen i andra. Nu får vi ladda om och fokusera på kommande omgångar, säger Dembo Tourray.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM