Elfsborg hånat i natt:

FOTBOLL

Bedrövligt

Elfsborg sågas hårt för insatsen på Mestalla.

– Jag har aldrig någonsin sett fegare spelare komma till den här arenan, säger Diego Picó, journalist på tidningen Marca.

Foto: MARDRÖMMEN PÅ MESTALLA Valencia, ligafyra i Spanien i fjol, körde över svenska mästaren Elfsborg med 3–0. Siffror som kunde varit mycket större. ”Precis så här stor är skillnaden mellan allsvenskan och ett världslag som Valencia”, skriver Sportbladets Simon Bank.Foto: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

Efter 3–0 är Valencia i praktiken klart för Champions League.

– Det finns inte en chans att Elfsborg vänder det här. De var usla, fega och ville inte ens gå till anfall. Och de gick inte in i närkamperna. Jag som trodde att fysiken var deras styrka. Det var bedrövligt att se, säger Marcas Diego Picó.

Men anfallsstjärnan Silva, som elegant nickade in 2–0, är betydligt mer försiktig.

– Avancemanget är inte säkrat ännu. Men det ser bra ut och vi är mycket nöjda med 3–0 i dag, säger Silva till Sportbladet.

Vad tycker du om Elfsborg?

– De var väl okej. Men vi fick ett tidigt ledningsmål och det gjorde det mycket enklare. Då kunde vi spela ut och behövde inte känna någon press. Vi gjorde en bra match.

”Chanslös på målen”

Silva snurrade friskt med Elfsborgs backlinje och radade upp flera heta lägen tillsammans med David Villa.

– Deras målvakt var bra men han var chanslös på målen, säger Silva.

Valencias tränare Quique Sánchez Flores var både lättad och glad efter segern.

– Skönt att vinna en sådan här viktig match. Det var ett rättvist resultat men jag tycker ändå att vi borde vunnit med större siffror. Tyvärr slarvade vi med avsluten, säger han till Sportbladet.

Var Elfsborg bättre eller sämre än vad du trodde?

– De spelade som jag hade förväntat mig. Varken bättre eller sämre. Men vi gjorde mål tidigt och blev stärkta av det, säger Quique Sánchez Flores.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM