”Jag vill till landslaget”

FOTBOLL

Kennedy hyllas av Ajaxtränaren efter hemmadebuten

Foto: Kennedybut Kennedy Bakircioglü gjorde hemmadebut i träningsturneringen Amsterdam Tournament i går. Han har spelat från start till höger i anfallet i samtliga matcher på försäsongen.

AMSTERDAM

Succé i hemmadebuten på Amsterdam ArenA.

Kennedy Bakircioglü, 26, fortsätter imponera i mäktiga Ajax.

– Nu hoppas jag bara på lite fler chanser i landslaget, det vore väldigt kul, säger Bakircioglü till Sportbladet.

Redan tolv minuter in i premiärmatchen inför den nya hemmapubliken drog Kennedy ner kvällens första dunderjubel.

En lätt vrickning inåt vänster, sedan en lyftning och ett ryck åt höger – så var ­Atletico Madrid-backen Antonio Lopez helt borta.

– Jag tycker jag gjorde det bra i dag. Jag kände mig pigg i kroppen, hade en bra målchans och några fina individuella prestationer, ­säger Kennedy.

”Visa framfötterna”

Målchansen kom efter en vass inlöpning från högerkanten, men skottet ur lite snäv vinkel räddades av Atleticomålvakten Christian Abbiati.

Trots missen jublade fansen över Bakircioglüs insats.

– Det är det här jag verkligen kämpat för att nå och få uppleva. Nu är jag här och då gäller det att vis framfötterna, säger Kennedy som spelar kantanfallare till ­höger.

– Jag hade samma roll i Twente, fast här måste jag hålla bredden mer och det händer fortfarande att jag går bort mig lite ibland för jag hamnar för långt in i plan. Men jag lär mig snabbt.

Sju matcher av sju från start, hade du väntat dig det?

– Ja, det är klart. Tränaren har redan sagt att han har mig som en spelare i förstaelvan och det är viktigt för mig. Det var därför jag kände att jag kan ta steget till Ajax, säger Kennedy som hoppas flytten till Ajax också ska ta honom in i det svenska landslaget på allvar.

”Excellent insats”

– Jag känner att jag tog rätt beslut som flyttade till Ajax och hoppas att chansen i landslaget kommer. Det är klart jag vill vara med där. Jag är 26 nu, det är nu jag vill vara med. EM nästa år vore en upplevelse, säger Bakircioglü som i går byttes ut i halvtid – något som var förhandsbestämt.

– Tränaren (Henk ten Cate) berömde mig när vi gick ut i paus. Din första halvlek är excellent sa han. Det kändes bra, säger Kennedy Bakircioglü.