Reals ultimatum till Becks: Ge besked

FOTBOLL

I dag kan Beckhams framtid avgöras

LONDON. I dag kan hans framtid avgöras.

I natt krävde Real Madrid besked om David Beckham stannar.

Nu drar hela FotbollsEuropa i honom.

Foto: Bestäm dig! Budskapet från Madrids president Ramon Calderon är tydligt.

David Beckham, 31, är ett hett byte när transferfönstret öppnas i dag. Enligt News of the World är hela 16 klubbar intresserade av att köpa över honom från Real Madrid.

I natt krävde klubben besked om han tänker stanna eller inte.

Om Beckham då inte gett något besked kommer Real att ta ett beslut om hans framtid i mitten av januari, uppger Sky News.

Kontraktet på bordet

– Efter flera månaders förhandlingar har David Beckham ett erbjudande om ett nytt kontrakt med oss på sitt bord. Nu är det upp till honom, säger Real Madrids president Ramon Calderon.

– Vi vill att han stannar och spelar med oss och förlänger sitt kontrakt.

Enligt uppgift har han erbjudits samma lön som tidigare men det avgörande för Beckham ska vara speltiden. Han har tröttnat på att sitta på avbytarbänken och kräver att nye tränaren Fabio Capello ger honom mer speltid och att han platsar i startelvan.

Real Madrids förre tränare Vicente Del Bosque är skeptisk.

– Jag skulle inte förlänga David Beckhams kontrakt för hans sportsliga insatser. Det kanske finns ekonomiska orsaker men det är inget jag skulle involvera mig i. Om du frågar mig som tränare om jag skulle förlänga hans kontrakt blir svaret nej, säger Vicente Del Bosque till The Mail.

Shejken gillar David

Beckhams nya kontrakt ska sträcka sig till 2009 och är värt 1,4 miljoner i veckan.

Själv har han tidigare sagt att han inte känner sig färdig med Real Madrid och att en transfer inte skulle bli aktuell förrän i juni.

Men David Beckham står knappast utan erbjudanden. Brittiska People skriver att Liverpools nye ägare, shejk Maktoums företag Dubai International Capital, har stora planer på att köpa över David Beckham.

Om han bestämmer sig för att lämna Real Madrid kan han bli den bäst betalda spelaren i fotbollshistorien med kontrakt på drygt 137 miljoner kronor, skriver brittiska tidningar.

Susanne Nylén

ARTIKELN HANDLAR OM